ΑΛΜΥΡΟΣ

Αδιάβατοι οι αγροτικοί δρόμοι στον Πτελεό

αδιάβατοι-οι-αγροτικοί-δρόμοι-στον-πτ-799578

Την κακή κατάσταση των αγροτικών δρόμων του Πτελεού αλλά και το γεγονός ότι κανένα έργο για την αναβάθμιση της περιοχής δεν προτείνεται για ένταξη στο πρόγραμμα «CLLD/LEADER» Νομού Μαγνησίας, επισημαίνει η Εθελοντική Ομάδα για τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Κοινωνική Οικονομία «Αιολίς».

DSC00691

Όπως τονίζει λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν με τη δακοκτονία, οι αγρότες είναι σε συνεχείς εργασίες με τα περιβόλια τους όλο αυτό το διάστημα. «Σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν οι ψεκασμοί με χαλκό και επειδή επανειλημμένα έχουμε ζητήσει από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να σταλεί κάποιο μηχάνημα για τη διάστρωση των δρόμων ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου για την επίλυση του ζητήματος. Οι δρόμοι δεν θα φτιάχνονται όταν ξεκινήσουν οι βροχές, αντίθετα θα είναι πολύ χειρότερα.

DSC00702

Επίσης θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι με ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε τα έργα που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο να προτείνει προς ένταξη στο πρόγραμμα «CLLD/LEADER» Νομού Μαγνησίας και στο εταιρικό σχήμα που έχει δημιουργηθεί από την Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου. Δεν συμπεριλαμβάνεται κανένα έργο για την περιοχή του Πτελεού. Αντίθετα σχεδόν όλα αφορούν τον πρώην Δήμο Αλμυρού, ένα μόνο την Δημοτική κοινότητα Σούρπης, ένα τον παλαιό Πλάτανο και υπάρχει ένα έργο γενικού ενδιαφέροντος για αναπλάσεις εισόδων οικισμών και κυρίως στο παραλιακό μέτωπο.

DSC00704

Στην σύσκεψη την οποία συμμετείχαμε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και σε άλλες συναντήσεις με την Δημοτική αρχή είχαμε προτείνει να ενταχθούν, α) η διάστρωση των δύο παραλιακών δρόμων της «Πιτσάλας» και διασταύρωση Λεύκης – Καραβοτσάκι, β) διάστρωση με άσφαλτο των δύο παραλιακών πάρκινγκ, γ) διάστρωση του δρόμου που οδηγεί στο σημαντικότερο μνημείο της περιοχής, το Ενετικό Κάστρο Πτελού.

Υπάρχει χρόνος για διορθώσεις, περιμένουμε την ανταπόκριση του Δήμου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου