ΑΛΜΥΡΟΣ

Καταδίκη για τον κτηνοτρόφο που τράβηξε μαχαίρι

καταδίκη-για-τον-κτηνοτρόφο-που-τράβη-800763

«Αν δεν ήταν ο γιος μου να τρέξει να με σώσει θα με είχε σφάξει», κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ο 57χρονος κτηνοτρόφος από το Αχίλλειο που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τον 33χρονο πρώτο ξάδερφό του, επίσης κτηνοτρόφο, με τον οποίο φέρονται να έχουν διαφορές για τα βοσκοτόπια. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 33χρονο για τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης στον πρώτο ξάδερφό του και στον ανιψιό του, για παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοχρησία και για απειλή και του επέβαλε 17 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Δύο πρώτα ξαδέρφια μεταξύ τους και ο γιος του ενός, κάθισαν χθες στο εδώλιο του κατηγορουμένου για περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη το απόγευμα, στο Αχίλλειο. Ο 33χρονος κατηγορείται ότι απείλησε και στη συνέχεια επιτέθηκε με μαχαίρι στον 57χρονο πρώτο ξάδερφό του αλλά και στον 23χρονο ανιψιό του, έξω από το μαντρί τους. Πατέρας και γιος μήνυσαν τον 33χρονο, ο οποίος επίσης τους μήνυσε υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ήταν εκείνος που είχε πέσει θύμα επίθεσης από τους δύο οι οποίοι κατηγορούνταν ότι τον ξυλοφόρτωσαν με μπουνιές και κλωτσιές.

Οι τρεις συγγενείς βρέθηκαν κατηγορούμενοι. Ο 57χρονος υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι εκείνο το απόγευμα είχε πάει για καφέ σε γειτονικό σπίτι. Ο ξάδερφός του -όπως ανέφερε- πέρασε με το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι, σταμάτησε, βγήκε έξω και κραδαίνοντας μαχαίρι φώναζε: «βγες έξω να σε σφάξω. Θα σφάξω πρώτα εσένα και μετά τα παιδιά σου». Ο γιος του 57χρονου που άκουσε τις φωνές, βγήκε έξω από το σπίτι, πλησίασε το θείο του και του είπε να ηρεμήσει. Προ τεσσάρων ημερών τα ζώα πατέρα και γιου φαίνεται να μπήκαν στα βοσκοτόπια του δεύτερου και είχαν λογοφέρει.

Ο 33χρονος έφυγε. Ο 57χρονος κάλεσε αστυνομία. Στη συνέχεια μαζί με το γιο του πήγαν στο μαντρί του για να ταΐσουν τα ζώα. Οπως ανέφερε ξαφνικά ο 33χρονος εμφανίστηκε με το αυτοκίνητό του στο οποίο επίσης επέβαιναν ο αδερφός του, η κόρη του αδερφού του και η μάνα τους.

Ο αδερφός του όπως κατήγγειλε ο 57χρονος τον είχε πιάσει από πίσω και ο 33χρονος προσπαθούσε να τον μαχαιρώσει. «Ο ένας με βαστούσε και ο άλλος προσπάθησε να με καρφώσει», είπε στο δικαστήριο. Ο γιος του που εκείνη την ώρα ήταν στο τρακτέρ, αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και έσπευσε σε βοήθεια. «Αν δεν ερχόταν ο γιος μου θα με είχε σφάξει», ανέφερε και έδειχνε στους δικαστές τα τραύματα στο αφτί και το στήθος του.

0 23χρονος γιος του 57χρονου ανέφερε ότι εκείνη την ώρα που είδε τον πατέρα του να κινδυνεύει δεν σκέφτηκε τίποτα. «Ηταν ο πατέρας μου κι ο αδερφός μου και κινδύνευαν», είπε. Προσπάθησε να βοηθήσει τον πατέρα του και φέρεται να δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο και επιφανειακή γρατζουνιά από το μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα.

Τις κατηγορίες αρνήθηκε ο 33χρονος. Υποστήριξε μάλιστα ότι πατέρας και γιος του είχαν στήσει ενέδρα όταν το απόγευμα πήγαινε στο μαντρί του. «Μου έκλεισαν το δρόμο με το αυτοκίνητο και με τραβούσε έξω ο ξάδερφός μου. Με χτυπούσαν κι εγώ προσπάθησα να αμυνθώ. Εφυγα πήγα στο μαντρί, τηλεφώνησα στην αστυνομία και μου είπαν να κάνω μήνυση. Στην επιστροφή μας περίμεναν ξανά πάνω στο δρόμο. Μου επιτέθηκε με γκλίτσα. Του την πήρα και την έσπασα. Εγώ δεν είχα μαχαίρι», είπε ο 33χρονος.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες η γειτόνισσα στην οποία έπινε καφέ ο 57χρονος όταν δέχθηκε την απειλή από τον 33χρονο και ο πεθερός του αδερφού του 33χρονου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας από απόσταση στα όσα εξελίχθηκαν έξω από το μαντρί στο Αχίλλειο.

Το δικαστήριο απάλλαξε λόγω αμφιβολιών πατέρα και γιο που κατηγορούνταν για πρόκληση σωματικών βλαβών στον 33χρονο. Εκρινε όμως ένοχο τον 33χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 17 μηνών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου