ΑΛΜΥΡΟΣ

10 Αυγούστου η παράδοση της πλατείας του Αλμυρού

10-αυγούστου-η-παράδοση-της-πλατείας-του-803912

Σύμφωνα με ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες και η βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας και περιμετρικών οδών κέντρου του Αλμυρού και να παραδοθεί -ολοκληρωμένη και τυπικά- από τον εργολάβο στη δημοτική αρχή Αλμυρού. Η αναθεώρηση στην ημερομηνία που ζήτησε ο εργολάβος και εγκρίθηκε είναι μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Πρόκειται για ένα έργο που έχει αλλάξει ριζικά την εικόνα της πόλης και έχει δώσει ζωή σε ολόκληρο του κέντρου του Αλμυρού με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και τους κατοίκους. Ο δήμος Αλμυρού ανέθεσε την κατασκευή του έργου με σύμβαση χρηματικού ποσού 2,4 εκατ. ευρώ και συμβατική προθεσμία εκτέλεσης του έργου μέχρι 27 Ιουλίου.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχει υλοποιηθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό το έργο, ο εργολάβος ζήτησε με αίτημά του στις 6 Ιουνίου αναθεώρηση στην παράταση που είχε δοθεί λόγω καθυστέρησης έγκρισης του ανακεφαλαιωτικού πίνακα.

Οι τελευταίες εκκρεμότητες αναμένεται να κλείσουν την ερχόμενη εβδομάδα. Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας εισηγήθηκε στο συμβούλιο την Τετάρτη ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι χορήγησης της παράτασης.

Για την ολοκλήρωση του έργου εκτός των άλλων απαιτείται η προέγκριση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Μαγνησίας για την αλλαγή της μορφής των καθιστικών και των αστικών κάδων απορριμμάτων στην περιοχή της πλατείας.

Να επισημανθεί ότι το έργο υλοποιήθηκε σχεδόν στο 99% του φυσικού του αντικειμένου. Απομένουν μόνο να κατασκευαστούν ράμπες.

Η βιοκλιματική αναβάθμιση ήταν ένα μεγάλο έργο που ανέλαβε να υλοποιήσει η δημοτική αρχή Αλμυρού. Το έργο θα είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα, αν ο κεφαλαιακός έλεγχος δεν είχε πάει πίσω τις εργασίες με τις καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων.

Η παρέμβαση στο κέντρο του Αλμυρού έχει δώσει ζωή στην καρδιά της πόλης. Το έργο έχει ανανεώσει ολόκληρη την εμπορική αγορά Αλμυρού. Τα εμπορικά καταστήματα μετακινούνται, για να είναι πιο κοντά στον πόλο έλξης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου