ΑΛΜΥΡΟΣ

Ικανοποίηση στην εμπορική αγορά Αλμυρού

ικανοποίηση-στην-εμπορική-αγορά-αλμυ-807272

Συνεχή ροή έφεραν στα καταστήματα οι εκπτώσεις

Επιασε το χαμένο της ρυθμό η εμπορική αγορά Αλμυρού. Οι τρεις εβδομάδες των εκπτώσεων έφεραν καταναλωτές στα καταστήματα. Οι έμποροι είναι ικανοποιημένοι και ευελπιστούν ότι και ο Αύγουστος θα μπορέσει να αποτελέσει κι εκείνος ένα καλό μήνα για τα μαγαζιά.

«Υπάρχει ροή, κίνηση» είπε χαρακτηριστικά ερωτηθείς σχετικώς ο πρόεδρος της Ενωσης Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού Παναγιώτης Μπούντης. «Βέβαια δεν υπάρχουν μεγάλες εξάρσεις. Ο κόσμος κινείται ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτει» συμπλήρωσε.

Οι αρχές του Ιουλίου είχαν ένα καλό αποτέλεσμα για τα καταστήματα. «Οι ημέρες που ακολούθησαν κατέγραψαν μία μικρή κοιλιά, αλλά μετά τις πρόσφατες πληρωμές μισθών και συντάξεων η κίνηση συνεχίζεται» είπε ο ίδιος.

Αν και η ψυχολογία του κόσμου εκτιμάται ότι είναι επιβαρυμένη, καθώς ξεκίνησε η καταβολή των δόσεων του φόρου εισοδήματος και έπεται και ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ωστόσο η εμπορική αγορά ελπίζει ότι η εκπτωτική περίοδος θα κυλήσει ομαλά.

Ο κ. Μπούντης ενημέρωσε ότι «αυτή τη στιγμή τα ποσοστά εκπτώσεων κυμαίνονται από 30-50%. Ομως, ο Αύγουστος θα φέρει ακόμη μεγαλύτερες ευκαιρίες για τους καταναλωτές. Η αγορά έχει επάρκεια προϊόντων, ενώ τα μαγαζιά συνεχώς εξωραΐζονται».

Τώρα που και το έργο της πλατείας έχει υλοποιηθεί σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, ο πρόεδρος της Ενωσης Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού λέει ότι «η αγορά τμηματικά γίνεται πολύ όμορφη. Η εικόνα του κέντρου είναι σαφώς αισθητά βελτιωμένη και αποτελεί πόλο έλξης με πολλαπλά οφέλη τόσο για την τοπική κοινωνία, όσο και για την αγορά».

Στο μεταξύ, ο εμπορικός κόσμος αναμένει περαιτέρω ενημέρωση για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που ανακοινώθηκε ότι θα τρέξουν το Σεπτέμβριο. Το λιανικό εμπόριο έχει πολύ καιρό να επιδοτηθεί και υπάρχουν ανάγκες.

«Τα προγράμματα voucher, που ήταν σε αναμονή τον περασμένο χρόνο, με πολλούς υποψηφίους για πολλούς κλάδους και για το λιανικό εμπόριο, πάγωσε. Ανάγκη υπάρχει και στο κομμάτι να βοηθηθούν οι επαγγελματίες με τα κόκκινα δάνεια. Χρειάζεται να σωθούν οι χρηματοδοτήσεις, οι επαγγελματίες να μην μπουν στον Τειρεσία, να υπάρξουν νέες επιδοτήσεις, να αναχρηματοδοτήσουν τις παλιές οφειλές» είπε ο ίδιος.

Πάντως, μέχρι στιγμής, η δράση που έχει ανακοινωθεί αφορά στην «αναβάθμιση επιχειρήσεων λιανεμπορίου στους τομείς της εξοικονόμησης ενέργειας, των logistics και των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών», καθώς και για το ψηφιακό voucher, δηλαδή κουπόνια για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού π.χ. τις συσκευές POS σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλπ. Οι δράσεις αυτές από την ώρα που θα προκηρυχθούν θα μείνουν ανοικτές μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού, το ύψος του οποίου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου