ΑΛΜΥΡΟΣ

Επιτροπή για τα αδέσποτα συγκρότησε η δημοτική αρχή Αλμυρού

επιτροπή-για-τα-αδέσποτα-συγκρότησε-η-807279

Η διαχείριση των επικίνδυνων ζώων συντροφιάς ο στόχος της δημοτικής αρχής

Στη συγκρότηση επιτροπής για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς προχώρησε η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Με απόφαση του δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, ανακοινώθηκε ότι η επιτροπή θα είναι πενταμελής. Συγκεκριμένα θα αποτελείται από τον κτηνίατρο Μιχάλη Τακόπουλο, υπεύθυνο του σχετικού προγράμματος, τον δημοτικό σύμβουλο Ηλία Δαλακούρα ως εκπρόσωπο του δήμου, τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Μακρή, το μέλος του φιλοζωικού σωματείου Αθηνά Υφαντή και το μέλος φιλοζωικού σωματείου Αγγελο Μπράβο.

Εργο της επιτροπής θα είναι να αποφασίζει για την επικινδυνότητα ενός ζώου συντροφιάς και στην περίπτωση που υπάρχει διαφωνία οριστική απόφαση θα λαμβάνεται από επιστημονική επιτροπή που θα οριστεί από το δήμο.

Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Μακρής δήλωσε ότι θα τηρείται απαρέγκλιτα ό,τι ορίζει η κείμενη νομοθεσία, παράλληλα με το πρόγραμμα που υλοποιείται για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων και τις στειρώσεις.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή συνεχίζει να αναζητεί κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο, ώστε να εντάξει σε πρόγραμμα τη δημιουργία δημοτικού κυνοκομείου.

Εξάλλου, η εγκατάλειψη ζώων αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο με τη δημοτική αρχή να έχει βάσιμες υποψίες ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα ζώα μεταφέρονται στον Αλμυρό από άλλες περιοχές.

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, είπε ότι η δημοτική αρχή δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, καθώς τα ζώα μπορεί να μεταφέρονται στον καλλικρατικό δήμο και από μακρινές ακόμη περιοχές.

Το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις όπως και στους περισσότερους δήμους όχι μόνο της Μαγνησίας, αλλά και πανελλαδικά.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες συνέβησαν τουλάχιστον έντεκα επιθέσεις ζώων με ισάριθμους τραυματίες που δέχτηκαν πρώτες βοήθειες από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Την ίδια στιγμή, οι θανατώσεις ζώων απασχολούν ολοένα και πιο συχνά, με αποτέλεσμα να προκαλούν διαμαρτυρίες τόσο από φιλόζωους όσο και από την δημοτική αρχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου