ΑΛΜΥΡΟΣ

Επέκταση του συστήματος τηλε-ελέγχου στο Δήμο Αλμυρού

επέκταση-του-συστήματος-τηλε-ελέγχου-813784

Στην επέκταση του συστήματος τηλεδιαχείρισης και τηλε-ελέγχου για τη μείωση διαρροών και την κάλυψη αναγκών σε πόσιμο νερό προχωράει η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την περασμένη Τετάρτη εκτός ημερησίας διάταξης την εγκατάσταση σταθμών και στους υπόλοιπους οικισμούς του καλλικρατικού δήμου.

Ο δήμος Αλμυρού θα υποβάλλει την πρόταση στην πρόκληση «Αναβάθμιση Δικτύων Υδρευσης και Περιορισμών Διαρροών» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές, Μεταφορών, Περιβάλλον, Αειφόρος Ανάπτυξης 2014-2020».

Προς αυτήν την κατεύθυνση εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου και της ΔΕΥΑΑΛ για την υλοποίηση του έργου, με συνολικό προϋπολογισμό 1.394.281 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σταθμοί θα κατασκευαστούν σε άλλα 22 χωριά μεταξύ των οποίων το Αργιλοχώρι, ο Μαυρόλοφος, η Πέρδικα, η Φυλάκη, το Ζαρκαδοχώρι, ο Ανθότοπος, η Νεραϊδα, το Νεοχωράκι, οι Κωφοί, οι Κοκκωτοί, η Βρύναινα, ο Αη Γιάννης Βρύναινας.

Το έργο τηλεμετρίας, που υλοποιήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ολοκληρώθηκε το 2015 στους καποδιστριακούς δήμους Σούρπης, Πτελεού και Αλμυρού.

Το έργο ήταν προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ με την ανάπτυξη του συστήματος σε Αλμυρό, Ευξεινούπολη, Κρόκιο, Πλάτανο, Αμαλιάπολη, Σούρπη, Πτελεό, Πηγάδι, Αχίλλειο, Αγίους Θεόδωρους, Γαύριανη, Δρυμώνα, Αγία Τριάδα.

Το σύστημα καλύπτει σήμερα όλο το δίκτυο ύδρευσης, τις δεξαμενές, τις γεωτρήσεις, με εξαίρεση τις υποδομές των τοπικών κοινοτήτων, που όταν υποβλήθηκε η πρόταση, δεν υπήρχε η δυνατότητα να συμπεριληφθούν.

Με την επέκταση του έργου θα υπάρξει κάλυψη στο 100% του καλλικρατικού δήμου, ο οποίος από την εφαρμογή του συστήματος αρχές του 2016 μέχρι σήμερα έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα των διαρροών.

Τα πολλαπλά οφέλη, η οικονομία του νερού, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει χαθεί ούτε σταγόνα ύδατος εκεί όπου μέχρι σήμερα έχει αναπτυχθεί το δίκτυο όταν υπάρχει υπερχείλιση, αλλά και ο άμεσος εντοπισμός των βλαβών με οικονομία του χρόνου για το προσωπικό φάνηκαν ήδη το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η ΔΕΥΑΑΛ είναι σε θέση να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τη στάθμη των νερών στις δεξαμενές, την ακριβή θέση των διαρροών όποτε σημειώνεται βλάβη, έχει ξεκάθαρη εικόνα για τον όγκο του νερού, που βγαίνει από τις γεωτρήσεις και αυτού που κατευθύνεται στις δεξαμενές.

Ο Αλμυρός υδρεύεται από έξι πηγές, η Ευξεινούπολη από δύο, το Κρόκιο από δύο, ο Πλάτανος από δύο, η Αμαλιάπολη από δύο, η Σούρπη από δύο, ο Πτελεός από τέσσερις, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ορεινοί οικισμοί, Κωφοί, Κωκκοτοί, Βρύναινα, Αϊ Γιάννης, Ανάβρα υδρεύονται από γεωτρήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου