ΑΛΜΥΡΟΣ

Παρέμβαση για τη σύνταξη 93,02 €

παρέμβαση-για-τη-σύνταξη-9302-e-818996

Την παρέμβαση του διευθυντή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων προκάλεσε δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, στο φύλλο της Τρίτης 5 Ιουλίου για την περίπτωση συνταξιούχου από τον Αλμυρό που έπεσε… θύμα της ενοποίησης της βάσης δεδομένων του ταμείου με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και απέμεινε με σύνταξη… 93, 02 ευρώ!

Χθες, ο διευθυντής του ταμείου επικοινώνησε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αναζητώντας τα στοιχεία του συνταξιούχου, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, που έχει φέρει σε απόγνωση τον 59χρονο και την οικογένειά του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο 59χρονος το 2008 είχε απευθυνθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, απ’ όπου έλαβε επισκευαστικό δάνειο περίπου 52.000 ευρώ. Είχε δώσει προκαταβολή το εφάπαξ, 12.000 και τα υπόλοιπα χρήματα θα πλήρωνε σε μηνιαίες δόσεις. «Πάγωσε» τις δόσεις έως τον Αύγουστο του 2016 και στη σύμβαση που υπέγραψε αναφερόταν ρητώς ότι κάθε του δόση θα αντιστοιχούσε στο ποσό των 150 ευρώ αντί των 450 ευρώ που ήταν κανονικά προκειμένου με το υπόλοιπο ποσό να μπορεί να ζει.

Οπως όμως διαπίστωσε ο ίδιος και σύμφωνα με τις εξηγήσεις που έλαβε συγγενικό του πρόσωπο όταν πήγε να διαμαρτυρηθεί για την παρακράτηση του 80% της σύνταξης του 59χρονου, φαίνεται ότι το σύστημα δεν ενημερώθηκε -κατά την ενοποίηση της βάσης δεδομένων μεταξύ Ταμείου και Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους- για τη σύμβαση που είχε υπογράψει ο δανειολήπτης συνταξιούχος και έτσι του παρακρατήθηκε η δόση στο ακέραιο.

Ο συνταξιούχος κλήθηκε να κάνει αίτημα προκειμένου το λάθος να διορθωθεί όταν όμως συνεδριάσει το συμβούλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Μέχρι να γίνει το συμβούλιο, ο 59χρονος θα παίρνει μόλις τα 93 ευρώ από τα 584 ευρώ που είναι η σύνταξή του.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου