ΑΛΜΥΡΟΣ

Ολες οι κυκλοφοριακές αλλαγές

ολες-οι-κυκλοφοριακές-αλλαγές-822001

Θα ισχύσουν μετά την ολοκλήρωση του έργου της πλατείας

Εγκρίθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ μετά την ολοκλήρωση του έργου «Βιοκλιματική αναβάθμιση πλατείας και περιμετρικών οδών κέντρου Αλμυρού».

Οι αρχές κυκλοφοριακών ρυθμίσεων προέκυψαν από τη μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2008. Η περιοχή παρέμβασης χαρακτηρίζεται ως ήπιας κυκλοφορίας. Η δημιουργία τέτοιων περιοχών είναι μία τεχνική κυκλοφορίας που συνδυάζει τη συνύπαρξη οχημάτων πεζών ποδηλάτων.

Η περιοχή παρέμβασης με τα νέα αστικά βιοκλιματικά πρότυπα αφορά στο κέντρο της πόλης του Αλμυρού και συγκεκριμένα την κεντρική πλατεία (πλατεία Δημαρχείου) με τις οδούς που την περιβάλουν δηλ. Οθρυος, Αθηνών, Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Γεωργίου από την οδό Μιχοπούλου έως την Μυρμιδόνων, Βασ. Κωνσταντίνου από την Παναγοπούλου έως την Φίλωνος, την Μιχοπούλου από Αχιλλέως έως την Βασ. Κωνσταντίνου, την Δ. Αργυροπούλου από Βασ. Κωνσταντίνου έως Βασ. Γεωργίου, την Ιάσονος από Βασ. Κωνσταντίνου έως Βασ. Γεωργίου, την Δ. Αργυροπούλου από Βασ. Κωνσταντίνου έως Βασ. Γεωργίου, την Μυρμιδόνων από Βασ. Κωνσταντίνου έως Βασ. Γεωργίου, την Αθηνών από Ερμού έως Μητάκου.

Στην περιοχή επέμβασης έχουν εκτελεστεί μία λωρίδα κυκλοφορίας στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου πλάτους 3,50 μ. με κατεύθυνση από Παναγοπούλου προς πλατεία, δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 8 μ. από Δ. Αργυροπούλου ως Μιχοπούλου, μία λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,50 μ. με κατεύθυνση από Μιχοπούλου προς Φίλωνος και στο τμήμα που εφάπτεται στην πλατεία μία λωρίδα πλάτους 3,80 μ. και μία λωρίδα κυκλοφορίας στην οδό Μιχοπούλου πλάτους 3,50 μ. με κατεύθυνση από Αχιλλέως προς πλατεία, ενώ ο συνολικός αριθμός θέσεων στάθμευσης είναι οχτώ.

Η Ιάσονος πεζοδρομήθηκε, ενώ στην οδό Μυρμιδόνων έγινε μία λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,50 μ. με κατεύθυνση από πλατεία προς Βασ. Γεωργίου, ενώ ο συνολικός αριθμός θέσεων στάθμευσης είναι πέντε.

Στην Αθηνών αντίστοιχα εκτελέστηκε μία λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,50 μ. με κατεύθυνση από πλατεία προς Μπαλτατζ, ενώ ο συνολικός αριθμός θέσεων στάθμευσης είναι τέσσερις.

Επίσης στην Βασ. Γεωργίου έγινε μία λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,50 μ. με κατεύθυνση από Μιχοπούλου προς Μυρμιδόνων, ενώ ο συνολικός αριθμός θέσεων στάθμευσης είναι οχτώ.

Τέλος στη Δημ. Αργυροπούλου έγινε μία λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,50 μ. με κατεύθυνση από πλατεία προς Β. Γεωργίου, ενώ ο συνολικός αριθμός θέσεων στάθμευσης είναι εφτά.

Σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη κυκλοφοριακής οργάνωσης στην περιοχή παρέμβασης δεν θα επιτρέπεται η είσοδος οχημάτων συνολικού βάρους που υπερβαίνει τους 5Τ οπότε σε προηγούμενες οδούς θα τοποθετηθούν τέτοιες πινακίδες.

Στον πεζόδρομο της Ιάσονος θα τοποθετηθεί πινακίδα Ρ55, στις εσοχές των οδών που περιβάλλουν την πλατεία θα τοποθετηθεί πινακίδα Ρ71 για τη στάθμευση αποκλειστικά για οχήματα ΑμεΑ επί της οδού Οθρυος, πινακίδα Ρ70 για τη στάθμευση αποκλειστικά για μοτοσυκλέτες επί της οδού Αθηνών στην πρώτη εσοχή έναντι κεντρικής πλατείας, πινακίδα Ρ70 για τη στάθμευση αποκλειστικά για μοτοσυκλέτες. Στη Δ. Αργυροπούλου στην πρώτη εσοχή μετά τη συμβολή της με τη Βασ. Κωνσταντίνου, θα τοποθετηθεί πινακίδα Ρ70 για τη στάθμευση αποκλειστικά κρατικών οχημάτων επί Βασ. Κων/νου στην πρώτη εσοχή μετά τη συμβολή της με τη Μυρμιδόνων και πινακίδα Ρ70 για τη στάθμευση αποκλειστικά για μοτοσυκλέτες επί της Μυρμιδόνων στην πρώτη εσοχή μετά τη συμβολή της με την οδό Βασ. Κωνσταντίνου.

Επίσης θα επανατοποθετηθούν οι πινακίδες που είχαν αποσυρθεί κατά την εκτέλεση του έργου και είναι πινακίδα Stop θα υπάρχει στις οδούς Βασ. Γεωργίου (κάθοδος από Κοραή – Βασ. Παύλου) στη συμβολή της με την Μιχοπούλου και Παναγοπούλου, Μυρμιδόνων στη συμβολή της με την οδό Βασ. Γεωργίου, Δ. Αργυροπούλου στη συμβολή της με την οδό Βασ. Γεωργίου, Ερμού στη συμβολή της με την οδό Οθρυος και Φιλελλήνων στη συμβολή της με την οδό Αθηνών

Σύμφωνα πάντοτε με τη μελέτη θα απαγορεύεται η αριστερή στροφή επί της οδών Βασ. Κωνσταντίνου στη συμβολή της με την οδό Μιχοπούλου στο ρεύμα ανόδου, Βασ. Κων/νου στη συμβολή της με την οδό Μυρμιδόνων στο ρεύμα ανόδου, στη συμβολή της με την οδό Βασ. Γεωργίου, Ερμού στη συμβολή της με την οδό Οθρυος

Επίσης, θα απαγορεύεται η δεξιά στροφή επί των οδών Βασ. Γεωργίου στη συμβολή της με την Μιχοπούλου στο ρεύμα καθόδου, Βασ. Γεωργίου στη συμβολή της με την Δ. Αργυροπούλου στο ρεύμα καθόδου, Βασ. Γεωργίου στη συμβολή της με την Μυρμιδόνων στο ρεύμα καθόδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου