ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανοιχτή εκδήλωση στον Αλμυρό ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER

ανοιχτή-εκδήλωση-στον-αλμυρό-για-το-νε-822166

Σε διαβούλευση δήμος Αλμυρού και Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου

Η πρώτη φάση της διαβούλευσης μεταξύ του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού και της «Εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε (Ε.Α.Π. Α.Ε) – Αναπτυξιακή Α.Ε Ο.Τ.Α», πραγματοποιήθηκε προχθές Παρασκευή, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και επιλογής στρατηγικών του νέου προγράμματος Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων «CLLD 2014-2020». Την Πέμπτη 7 Ιουλίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στο δημαρχείο Αλμυρού, ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό, προκειμένου να ενημερωθεί ο τοπικός πληθυσμός για το νέο πρόγραμμα.

Από τα στελέχη της πολυμετοχικής αναπτυξιακής εταιρίας, που έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στον σχεδιασμό, τη διαχείριση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και θα αποτελέσει Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) για την υποβολή του Τοπικού Προγράμματος, επισημάνθηκε ότι το «CLLD», από τα αρχικά του «COMMUNITY – LED – LOCAL – DEVELOPMENT», δηλαδή, «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων», είναι η μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών στρατηγικών, βασισμένη στην προσέγγιση LEADER, η οποία θα εφαρμοστεί για την περίοδο 2014 – 2020 στην επιλέξιμη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων.

Προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος, τονίστηκε η ανάγκη για την ενεργό συμμετοχή τόσο του συνόλου των κοινωνικών εταίρων και φορέων του δήμου Αλμυρού, όσο και του τοπικού πληθυσμού. Μέσα από τη διαδικασία της διαβούλευσης δίνεται η δυνατότητα στους προαναφερόμενους να υποβάλουν προτάσεις, απόψεις, ιδέες με σκοπό την αρτιότερη συνδιαμόρφωση του Τοπικού Προγράμματος.

Από την πλευρά του δήμου Αλμυρού τονίστηκε η ανάγκη επιλογής των κατάλληλων δημόσιων έργων για την περιοχή και η ανάγκη ωρίμανσης των μελετών για τα δημόσια έργα έως την προκήρυξη του Τοπικού Προγράμματος, το 1ο τρίμηνο του 2017. Επιπλέον υπογραμμίστηκε ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί καμπάνια ευαισθητοποίησης των ιδιωτών επιχειρηματιών για προετοιμασία επενδύσεων με προτεραιότητα στην ανάδειξη της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου