ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε αργία ο διευθυντής Οικονομικών του δήμου Αλμυρού

σε-αργία-ο-διευθυντής-οικονομικών-του-825487

Με απόφαση του δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, ο διευθυντής των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Αλμυρού, Χρήστος Καραζούπης, εναντίον του οποίου είχε επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής αναστολής των καθηκόντων του, τέθηκε σε αργία.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο υπάλληλος διώκεται ποινικά καθώς στο πλαίσιο της εξωυπαλληλικής δραστηριότητάς του ως Προέδρου της Οµάδας «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» παραβίασε τη δασική νοµοθεσία, κατασκευάζοντας αυθαίρετα εντός δάσους οικοδοµή, με την προσθήκη ορόφου στο πυροφυλάκειο του δήμου με το πρόσχημα της συντήρησής του, ενώ στη συνέχεια αρνούταν την καθαίρεσή της παρά τις συστάσεις και αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών.

«Ο ελεγχόμενος πειθαρχικά υπάλληλος θέτει σε άμεσο κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον και διεγείρει αρνητικά το δημόσιο αίσθημα. Συγκεκριμένα, έθεσε σε κίνδυνο τα συμφέροντα δημοτών και μείωσε το κύρος του δήμου, παραβιάζοντας την ποινική, υπαλληλική και πειθαρχική νομοθεσία, αφού φέρεται να θεώρησε ψευδώς το γνήσιο της υπογραφής ενός τουλάχιστον δημότη, µε συνέπεια να προσπορίζεται όφελος σε τρίτο πρόσωπο.

Επιπλέον, απέκρυψε την εξωυπαλληλική αντιδικία του µε ανώνυµη εταιρεία εδρεύουσα στο δήμο του Αλμυρού τη διεκπεραίωση της υπόθεσης της οποίας ανέλαβε, πλην την χειρίστηκε µε τρόπο παρελκυστικό και βλαπτικό για τα συμφέροντα τόσο αυτής όσο και του δήμου, προκαλώντας την αντίδραση των εκπροσώπων της και εκθέτοντας το δήμο σε κίνδυνο πληρωμής αποζημιώσεων αλλά και στερώντας του έσοδα από τέλη, φόρους» αναφέρει η απόφαση.

Ο ίδιος χωρίς να ενημερώσει, όπως όφειλε, το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού ή το δήμαρχο, αυτοδιορίστηκε εκπρόσωπος του δήμου Αλμυρού σε επιτροπές που συγκρότησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, µε αντικείμενο εργασιών τους, τον καθορισμό του αιγιαλού.

«Λόγω της σοβαρότητας, του πλήθους και του είδους των αποδιδόµενων -ως ανωτέρω- πειθαρχικών παραπτωμάτων για τα οποία προέκυψαν αποχρώσες και επαρκείς ενδείξεις και έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου ορίζουμε ότι θα του καταβάλλεται το 50 % των αποδοχών του» αναφέρει η απόφαση του δημάρχου για την αργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου