ΑΛΜΥΡΟΣ

Συνελήφθη 69χρονος για βασανισμό & θανάτωση σκύλου

συνελήφθη-69χρονος-για-βασανισμό-θανά-832064

Πρωτοφανούς βιαιότητας περιστατικό κακοποίησης ζώου συνέβη προχθές στην Επαρχιακή Οδό Φαρσάλων – Βόλου. Γύρω στις 5.30 το απόγευμα 69χρονος κάτοικος Φαρσάλων έδεσε σκυλί με σχοινί από την πόρτα του αγροτικού αυτοκινήτου και το έσερνε στην άσφαλτο επί χιλιόμετρα, ώσπου στο τέλος το ζώο έλιωσε και μάρτυρες δήλωσε ότι δεν αναγνωριζόταν καν τι ράτσας ήταν!

Τις σκηνές φρίκης έβλεπε μπροστά της να εξελίσσονται καρέ – καρέ συγκλονισμένη Βολιώτισσα, η οποία στη συνέχεια απευθύνθηκε στην Αστυνομία και κατήγγειλε με κάθε λεπτομέρεια το απερίγραπτο σκηνικό.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, τα παιδιά της στο αυτοκίνητο έκλαιγαν, η μητέρα της αργότερα έκανε εμετό. Η 38χρονη προσπαθούσε να σταματήσει τον οδηγό. Του έκανε σήμα με τα φώτα, κορνάριζε. Ωστόσο, εκείνος συνέχιζε σαν να μη συνέβαινε τίποτα…

Στο αβάσταχτο μαρτύριο έβαλαν τέλος δύο άλλοι διερχόμενοι οδηγοί. Επίσης σοκαρισμένοι από τις σκηνές ανείπωτης βίας, κατάφεραν και έκοψαν την πορεία του αγροτικού και ακινητοποίησαν τον ασυνείδητο, όμως για το ζώο ήταν αργά, καθώς είχε ήδη βρει μαρτυρικό θάνατο.

Ωστόσο, προς έκπληξη όλων ο 69χρονος δεν είχε κάνει και… την τελευταία του πράξη. Σύμφωνα
πάντοτε με την καταγγελία, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και εξαγριωμένος άρχιζε να εξυβρίζει ιδιαίτερα στη γυναίκα και φώναζε ότι φταίει το σκυλί που έπεσε από την καρότσα…

Μαινόμενος πήρε ό,τι είχε απομείνει από τη μέση και πάνω από το νεκρό ζώο και το πέταξε σε χαντάκι. Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, που ανέλαβαν την υπόθεση μετά την καταγγελία, κατάφεραν και εντόπισαν το νεκρό ζώο και τράβηξαν φωτογραφίες. Προχώρησαν χθες στη σύλληψη του δράστη και τον οδήγησαν στην Δικαιοσύνη. Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για παράβαση του Νόμου περί κακοποίησης και τον άφησε ελεύθερο μέχρι να οριστεί ρητή δικάσιμος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου