ΑΛΜΥΡΟΣ

Μαθητής με ιογενή μηνιγγίτιδα

μαθητής-με-ιογενή-μηνιγγίτιδα-836622

Κρούσμα σε δημοτικό σχολείο στον Αλμυρό

Μηνιγγίτιδα, πιθανότατα ιογενούς τύπου, προσέβαλε μαθητή Δημοτικού Σχολείου στον Αλμυρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ενημέρωσε την Παρασκευή τη Διεύθυνση του Σχολείου ότι το παιδί εισήχθη στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου με κλινική επιβεβαίωση της ασθένειας.

Ο μαθητής διακομίστηκε και νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και σύμφωνα με πληροφορίες έχει καλή κλινική εικόνα και εκτιμάται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναρρώσει.

Στο μεταξύ, τα αποτελέσματα για τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε για την ταυτοποίηση του αιτίου αναμένονται από το Αχιλλοπούλειο.

Το πιο πιθανό -σε ποσοστό πάνω από 99%- είναι ο μαθητής να έχει προσβληθεί από ιογενή μηνιγγίτιδα -σύμφωνα με τα συμπτώματα που παρουσίασε- και όχι κάποια άλλη μορφή πιο σοβαρή, όπως η μικροβιακή.

Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας Χρυσούλα Κολημήτρα τόνισε ότι δεν πρέπει υπάρχει ανησυχία στη σχολική κοινότητα. «Ενημερωθήκαμε ότι η κατάσταση υγείας του παιδιού είναι καλή» επισήμανε. Η Διεύθυνση Υγείας βρίσκεται σε επιφυλακή, ωστόσο δεν χρειάζεται η λήψη κάποιου μέτρου. «Η οικογένεια του μαθητή πήρε χημειοπροφύλαξη. Η Διεύθυνση του Σχολείου προχώρησε το Σάββατο σε απολύμανση αν και δεν χρειαζόταν» είπε η ίδια.

Το Σχολείο προχώρησε σε απολύμανση για καθαρά ψυχολογικούς λόγους, επισήμανε από την πλευρά της η Διεύθυνση του Δημοτικού. Οι γονείς των μαθητών της ίδιας τάξης ενημερώθηκαν επαρκώς από τη Διεύθυνση του Σχολείου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τα συμπτώματα της ασθένειας.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου