ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο Δήμος Αλμυρού στηρίζει με ψήφισμα τις καθαρίστριες

ο-δήμος-αλμυρού-στηρίζει-με-ψήφισμα-τι-838365

Ψήφισμα στήριξης των αιτημάτων του Σωματείου καθαριστριών-ών Σχολικών Κτιρίων Ν. Μαγνησίας, εξέδωσε με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.

Το ψήφισμα κοινοποιείται στα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών και έχει ως εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αλμυρού, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημά του τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου μας, στηρίζει τον αγώνα του σωματείου καθαριστριών-καθαριστών σχολικών κτιρίων και τους συμπαραστέκεται.

Εγκρίνει τη διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων του κλάδου που εργάζονται στην καθαριότητα των σχολείων, όπως:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με πλήρη και σταθερή εργασία καθώς και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Διατήρηση των αμοιβών τους, χωρίς περεταίρω περικοπές σε αυτές.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και μετατροπή όλων των εργαζομένων σε πλήρη απασχόληση.
  • Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργεία μέσα στα σχολεία.
  • Επαναφορά των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζομένους του κλάδου, καθώς από το 2012 ο κλάδος της καθαριότητας έχει βγει από τα ανωτέρω ένσημα, με εξαίρεση μόνο τους συμβασιούχους που είναι αορίστου χρόνου και πλήρης απασχόλησης.
  • Παραμονή των ίδιων συμβασιούχων και για το έτος 2016-2017.

Το σωματείο καθαριστριών-καθαριστών σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταθέσει , απασχολούνται με συμβάσεις έργου τις οποίες έχουν αποδεχτεί για λόγους επιβίωσης, με χαμηλές αποδοχές, χωρίς τα στοιχειώδη δικαιώματα ενός εργαζομένου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου