ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο Δήμαρχος Αλμυρού ευχαριστεί Χρυσοβελώνη, Αγοραστό και Κολυνδρίνη

ο-δήμαρχος-αλμυρού-ευχαριστεί-χρυσοβ-843137

Την Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ευχαριστεί με σημερινή του δήλωση ο Δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτριος Εσερίδης, για το άμεσο ενδιαφέρον που επέδειξαν –όπως επισημαίνει – κατά την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε τον Δήμο, θρηνώντας μάλιστα κι έναν νεκρό συνδημότη τους.
Επιπλέον, ο κ. Εσερίδης υπογραμμίζει πως πιστεύει ότι «θα τους έχουμε υποστηρικτές στο δίκαιο αίτημά μας, να κηρυχθεί ο Δήμος Αλμυρού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας, κατόπιν και της σχετικής ομόφωνης απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού».

Και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Μετά τις πρωτοφανείς καταστροφές και ανυπολόγιστες ζημίες που η εκτεταμένη σε ένταση και χρονική διάρκεια νεροποντή που έπληξε την περιοχή μας, άφησε πίσω της, τόσο στις υποδομές της περιοχής μας,- οδικό δίκτυο (επαρχιακό, αγροτικό και δασικό), με φερτά υλικά και απόθεσή τους σε πολλά σημεία που καθιστούν επικίνδυνη την πρόσβαση ή απαγορευτική τη διέλευση των κατοίκων προς τα κτήματα, τα μαντριά ή και τα σπίτια τους, κατολισθήσεις κ.λ.π.-, όσο και στις ατομικές περιουσίες των κατοίκων και στις καλλιέργειές τους, ο Δήμος Αλμυρού ζητά και επισήμως την συνδρομή της πολιτείας για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημίες και δεσμεύεται ότι θα αναλάβει κάθε πρωτοβουλία προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να διεκδικήσει κάθε δυνατή βοήθεια στο έργο της αποκατάστασης των ζημιών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου