ΑΛΜΥΡΟΣ

Εισαγγελική έρευνα για Καραζούπη

εισαγγελική-έρευνα-για-καραζούπη-843483

Για την αναφορά για παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου για την παρουσία του Χρήστου Καραζούπη στο δήμο Αλμυρού τη Δευτέρα, αν και είχε τεθεί σε αναστολή εκτέλεσης των καθηκόντων του από Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου.

Η Εισαγγελία Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διερευνήσει εάν υπήρξε παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και υπό προϋποθέσεις αντιποίησης αρχής, καθώς ο υπάλληλος υποχρεούταν να απέχει από την εργασία.

Η υπόθεση παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης μετά την αναφορά του δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, με κοινοποίηση και στην Εισαγγελία Βόλου. Η Εισαγγελία Βόλου θα αναθέσει στον Πταισματοδίκη να λάβει ανωμοτί καταθέσεις από το δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, τον Χρ. Καραζούπη και κάθε άλλο υπάλληλο που ήταν «παρών» και ενημερώθηκε για την αλληλογραφία μεταξύ του δημάρχου και του υπαλλήλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπάλληλος φέρεται ότι όχι μόνο παρουσιάστηκε στην υπηρεσία, αλλά χτύπησε και κάρτα και όταν ενημερώθηκε ότι έπρεπε να αποχωρήσει έστειλε αίτηση στη δημοτική αρχή, ζητώντας να του ανατεθούν καινούργια καθήκοντα επειδή του αφαιρέθηκαν προσωρινά οι αρμοδιότητες του Διευθυντή.

Οταν έλαβε την απορριπτική απάντηση μάλιστα, φέρεται να ζήτησε να ενημερωθεί επίσης με έγγραφο εάν υποχρεούταν να παρευρίσκεται στο δημαρχείο ως φυσική παρουσία.

Ο υπάλληλος, σύμφωνα με πληροφορίες από το δήμο, αποχώρησε τελικά όταν ενημερώθηκε ότι ο δήμαρχος κατέθεσε αναφορά ζητώντας να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία.

Να επισημανθεί ότι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στον κ. Καραζούπη την ημέρα του επεισοδίου, αλλά εκείνος δεν θέλησε να κάνει καμία απολύτως δήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Χρ. Καραζούπη επιβλήθηκε το μέτρο της αναστολής των καθηκόντων του για δεκαπέντε πειθαρχικά παραπτώματα για τα οποία το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει και αποφασίσει εντός 30 ημερών από την απόφαση αναστολής που κοινοποίησε ο δήμαρχος στη Διαύγεια την περασμένη Παρασκευή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου