ΑΛΜΥΡΟΣ

Νεκρός βρέθηκε ο 59χρονος κτηνοτρόφος

νεκρός-βρέθηκε-ο-59χρονος-κτηνοτρόφος-845016

Αδοξο τέλος για τον κτηνοτρόφο από τον Αλμυρό που αγνοούνταν – Παρασύρθηκε από τον χείμαρρο Ξεριά και έχασε τη ζωή του

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου Αθανάσιου Τσιγάνη, κτηνοτρόφου από το Νεοχωράκι, που εξαφανίστηκαν τα ίχνη του το Σάββατο, όταν δεν επέστρεψε σπίτι του από την κτηνοτροφική μονάδα που διατηρεί στην περιοχή και ειδοποιήθηκε η αστυνομία καθώς στην περιοχή επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός στον χείμαρρο Ξεριά, έφερε χτυπήματα από πέτρες και φερτές ύλες σε ολόκληρο το σώμα του. Τα ορμητικά νερά τον είχαν παρασύρει σε απόσταση έντεκα χιλιομέτρων από τη στάνη.

Στο σημείο που εντοπίστηκε το πτώμα του άτυχου 59χρονου-σε απόσταση σχεδόν επτά χιλιομέτρων από τον Αλμυρό- είχαν γίνει έρευνες το Σάββατο, πλην όμως η στάθμη του νερού ήταν ιδιαίτερα υψηλή λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί. Το σώμα του, που έφερε πολλαπλά κατάγματα σύμφωνα με πληροφορίες, γαντζώθηκε ανάμεσα σε πέτρες, κομμάτια δέντρων, λάσπες. Οταν κόπασε η ροή των νερών και έπεσε η στάθμη με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών ήταν θέμα χρόνου να εντοπιστεί.

Επικεφαλής των ερευνών που συνεχίστηκαν τη Δευτέρα με το πρώτο φως της ημέρας ήταν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Βόλου Χαράλαμπο Πόζογλου με συνολικά 25 πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Βόλου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού αλλά και την 1η ΕΜΑΚ Αθήνας και την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας που μαζί με την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και την Ελληνική Ομάδα διάσωσης συνέτρεξαν τις έρευνες.

Οι πυροσβέστες, δυστυχώς, βρήκαν νεκρό τον άτυχο άνδρα στις 11 περίπου το πρωί. Τον ανέσυραν σε φορείο και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Γενικό Νομαρχιακό Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου όπου διαπιστώθηκε τυπικά ο θάνατός του. Η σορός του κτηνοτρόφου θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου και συγκεκριμένα αν απεβίωσε από πνιγμό ή κάποιο ακαριαίο χτύπημα κατά την παράσυρσή του από τα ορμητικά νερά ή και τα δύο.

Οι συνθήκες που βρήκε τραγικό θάνατο

Ο 59χρονος εκτιμάται ότι παρασύρθηκε από τον φουσκωμένο χείμαρρο όταν επιχείρησε να επιστρέψει στο αυτοκίνητό του από την κτηνοτροφική μονάδα που διατηρούσε στην περιοχή. Τα κλειδιά δεν ήταν πάνω στο Ι.Χ.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν το αγροτικό του 100 μέτρα από το μαντρί, μέσα στο χείμαρρο με ανοιχτές πόρτες και χωρίς κλειδιά.

Ο κτηνοτρόφος πιθανότατα όταν τελείωσε τη φροντίδα των ζώων ή λόγω των καιρικών συνθηκών αποφάσισε να επιστρέψει σπίτι του. Χωρίς όμως να υπολογίσει τους κινδύνους καθώς ο χείμαρρος είχε φουσκώσει αρκετά και τα νερά του ήταν εξαιρετικά ορμητικά και θα ήταν δύσκολο να διασχίσει το ρέμα είτε με το αυτοκίνητο είτε πεζός.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο 59χρονος ήξερε πολύ καλά την περιοχή, καθώς ήταν μεγαλωμένος στα βουνά. Κάθε πρωί επισκέπτονταν τη στάνη του και περιποιούνταν τα ζώα του, όπως συνέβη και το Σάββατο. Δυστυχώς όμως δεν επέστρεψε ποτέ.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε ανείπωτη θλίψη σε ολόκληρο τον Αλμυρό που επί 2 εικοσιτετράωρα, παρακολουθούσε με αγωνία την πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό του. Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, που εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θανόντος, είπε ότι επρόκειτο για έναν αξιαγάπητο κτηνοτρόφο.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, 24 Μαΐου 2016 στις 3 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρακίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου