ΑΛΜΥΡΟΣ

«Πόρτα» εξόδου από το δήμο Αλμυρού δείχνει ο Δημ. Εσερίδης στον Χρ. Καραζούπη

πόρτα-εξόδου-από-το-δήμο-αλμυρού-δεί-845342

Εκτός δήμου Αλμυρού τίθεται προσωρινά με απόφαση του δημάρχου Δημήτρη Εσερίδη, ο διευθυντής διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, Χρήστος Καραζούπης, μέχρι να αποφασίσει το πειθαρχικό συμβούλιο για το σύνολο των 15 πειθαρχικών παραπτωμάτων με τα οποία βαρύνεται.

Τα πειθαρχικά παραπτώματα αφορούν σε μια σειρά υποθέσεων, μεταξύ των οποίων η απασχόληση υπαλλήλου χωρίς να είναι εργαζόμενος στο δήμο, η καθυστέρηση της αλληλογραφίας με το ΑΣΕΠ με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διαδικασία πρόσληψης απαραίτητου προσωπικού αλλά και η… δυσκολία συνεργασίας με το δήμαρχο, ο οποίος χρειαζόταν να στείλει αλλεπάλληλα έγγραφα ακόμη και για τη χορήγηση ενός αντιγράφου. Συμμετείχε σε επιτροπή του λιμενικού ταμείου χωρίς να είναι ενήμερος ο δήμος, δεν έδινε αναφορά για το ωράριο εργασίας του, καθυστέρηση στην αδειοδότηση επιχείρησης, βεβαίωσε ψευδώς την έκδοση εγγράφων και επιπλέον είχε καταφερθεί εναντίον του κ. Εσερίδη ότι «ανήρτησε στο γραφείο του τη σημαία της Χούντας», είναι μερικές ακόμη υποθέσεις από τις οποίες απορρέουν οι 15 κατηγορίες για ισάριθμα πειθαρχικά παραπτώματα.

Με απόφαση δημάρχου που αναρτήθηκε την Παρασκευή στο Διαύγεια, επιβάλλεται στον κ. Καραζούπη η ποινή της αναστολής άσκησης καθηκόντων του µε υποβολή ερωτήματος, σχετικά µε τη θέση του υπαλλήλου σε δυνητική αργία.

Για 15 πειθαρχικά παραπτώματα διώκεται ο κ. Καραζούπης: παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος που προσδιορίζεται από τις υποχρεώσεις που επιβάλλουν στον υπάλληλο οι κείµενες διατάξεις, εντολές και οδηγίες, παραβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς Νόµους, απόκτηση οικονοµικού οφέλους ή ανταλλάγµατος προς όφελος του ιδίου του υπαλλήλου ή τρίτου προσώπου, κατά την άσκηση των καθηκόντων του ή εξ’ αφορµής αυτών, αναξιοπρεπή, ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά υπαλλήλου εντός ή εκτός υπηρεσίας, παραβίαση της αρχής της αµεροληψίας, σοβαρή απείθεια, αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων, άρνηση παροχής πληροφόρησης στους πολίτες και τις αρχές, προδήλως αδικαιολόγητη µη εξυπηρέτηση των πολιτών και της υπαίτιας µη έγκαιρης διεκπεραίωσης των υποθέσεών τους, σύµφωνα µε τις κείµενες διατάξεις, χρησιµοποίηση της δηµοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας ή πληροφοριών που κατέχει ο υπάλληλος λόγω της υπηρεσίας ή της θέσης του, για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συµφερόντων του ίδιου, ή τρίτων προσώπων,

κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταµένης αρχής που γίνεται δηµοσίως, γραπτώς ή προφορικώς, µε σκόπιµη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή µε χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις, άρνηση ή παρέλκυσης εκτέλεσης υπηρεσίας, απλή απείθεια, για τη µη τήρηση του ωραρίου από τον υπάλληλο και της παράλειψης του προϊσταµένου να ελέγχει την τήρησή του, για αµελή ή ατελή εκπλήρωση του υπηρεσιακού καθήκοντος.

Ηδη ο κ. Καραζούπης έχει κληθεί να απολογηθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του. Ωστόσο, «το γεγονός ότι το πλήθος, το είδος, η βαρύτητα, η σοβαρότητα, η καθ’ έξη και κατ’ επανάληψη τέλεση των αποδιδόµενων πειθαρχικών παραπτωµάτων σε βάρος του πειθαρχικώς διωκοµένου υπάλληλο του δήµου Αλµυρού, κ. Καραζούπη Χρήστο του Γεωργίου, καταµαρτυρούν έλλειψη υπηρεσιακής ευπρέπειας, ήθους, υπαλληλικής και προσωπικής ακεραιότητας, θίγουν βάναυσα το καλώς εννοούµενο υπηρεσιακό καθήκον και διασαλεύουν σηµαντικά το δηµόσιο συµφέρον, το οποίο θα εξακολουθήσει να πλήττεται από τη συνέχιση της άσκησης των υπηρεσιακών του καθηκόντων», αναφέρεται στην απόφαση του δημάρχου με την οποία επιβάλλεται στο διευθυντή διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών το μέτρο της αναστολής της άσκησης των καθηκόντων του.

Στον υπάλληλο θα καταβάλλεται το σύνολο των αποδοχών του μέχρι να αποφασίσει το πειθαρχικό συμβούλιο επί των κατηγοριών που τον βαρύνουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου