ΑΛΜΥΡΟΣ

Οι μάσκες έπεσαν για τις κατασχέσεις

οι-μάσκες-έπεσαν-για-τις-κατασχέσεις-845462

Λέει για τη δημοτική αρχή η Ενωτική Δημοτική Κίνηση

Αυταρχισμό, ευθυνοφοβία και ανευθυνότητα στη Δημοτική Αρχή Αλμυρού για τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών καταλογίζουν οι σύμβουλοι της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Αλμυρού Νίκος Τσανής και Δημήτρης Τσούτσας.

Σε ανακοίνωσή τους για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού την Τρίτη καταγγέλλουν τα εξής: «Οι μάσκες έπεσαν. Η Δημοτική Αρχή του Αλμυρού μετά την γενική κατακραυγή και την γελοιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου με την δέσμευση / κατάσχεση λογαριασμών (μέχρι και της ΔΕΥΑΑΛ) αποφάσισε να αρθεί η δέσμευση / κατάσχεση λογαριασμών μόνο για την ΔΕΥΑΑΛ. Χωρίς καμιά αιτιολόγηση αρνήθηκε να δεχθεί την πρόταση που κατέθεσε η «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» και υποστήριξαν οι παρατάξεις «Δημοτική Πρωτοβουλία», «Δυναμικά Μπροστά» και «Λαϊκή Συσπείρωση» να αρθούν όχι μόνο οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις / κατασχέσεις που αφορούν την ΔΕΥΑΑΛ αλλά και όλες οι άλλες που αφορούν δημότες του δήμου μας γιατί έγιναν με αυθαίρετο τρόπο.

Η Δημοτική αρχή κρύβεται πίσω από την αυθαιρεσία και την πλημμελή άσκηση καθηκόντων συγκεκριμένων υπαλλήλων και συγκαλύπτει ότι:

– Υπάρχουν αδικίες και αμφισβητούμενες χρεώσεις (τις γνωρίζει) οι οποίες μετετράπησαν και σε δεσμεύσεις / κατασχέσεις λογαριασμών.

– Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις/κατασχέσεις λογαριασμών δεν έγιναν με κριτήριο τον κίνδυνο παραγραφής οφειλών προς τον Δήμο (όπως έπραξαν για παράδειγμα άλλοι δήμοι) ούτε αφορούν όλους τους οφειλέτες αλλά καθορίστηκαν με αυθαίρετο τρόπο.

– Δρουν σε βάρος των δημοτών στο όνομα της νομιμότητας, την οποία οι ίδιοι παραβιάζουν.

Η Δημοτική αρχή αυτοκαταργείται, όταν δημοσίως δηλώνει άγνοια και δέχεται δημοτικοί υπάλληλοι να ισχυρίζονται ότι έχουν νόμιμο δικαίωμα να δρουν αυθαίρετα χωρίς ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου.

Προφανώς και είναι χωρίς περιεχόμενο οι δημόσιες δηλώσεις του δημάρχου ότι έβαλε σε σειρά την λειτουργία του προσωπικού και την οργάνωση του Δήμου, όταν συγκαλύπτει διαλυτικά φαινόμενα οπισθοδρόμησης καθώς και την αυτοκατάργηση των θεσμών της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου.

Δυστυχώς τον αυταρχισμό, την ευθυνοφοβία, την ανευθυνότητα και την ανικανότητα της δημοτικής αρχής πληρώνουν πλέον ακριβά οι δημότες του Αλμυρού.

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι με τις παρεμβάσεις μας εκτός ημερησίας διάταξης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης», αναδείξαμε:

1. Το φλέγον θέμα της αγροτικής οδοποιίας για την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού μπροστά στην αλωνιστική περίοδο και εγκαλέσαμε την δημοτική αρχή να δράσει έστω και τώρα άμεσα, ενώ τονίσαμε ότι αυτό έπρεπε να έχει γίνει προγενέστερα και έγκαιρα.

Η δημοτική αρχή παρέμεινε αδιάφορη και αμήχανη δηλώνοντας ότι θα μας απαντήσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όταν πιθανόν θα έχει τελειώσει η αλωνιστική περίοδος!!!

2. Τις πρόχειρες τεχνικές παρεμβάσεις, της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου!!! στην τρίγωνη πλατεία (τέρμα Αχιλλέως, μεταξύ Αλμυρού – Ευξεινούπολης) χωρίς την απαραίτητη εποπτεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και την ανυπαρξία μέτρων προστασίας εργαζομένων και περαστικών» καταλήγουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου