ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανακλήθηκε η κατάσχεση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΑΛ

ανακλήθηκε-η-κατάσχεση-των-λογαριασμ-846867

Καθώς και κάθε άδικης χρέωσης, με κατά πλειοψηφία απόφαση

Την ανάκληση της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Αλμυρού και κάθε άδικης χρέωσης αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίασή του, που συζήτησε εκτενώς το θέμα, ενώ ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης θα συγκαλέσει σε σύσκεψη τους επικεφαλής των παρατάξεων για να συζητήσουν για τη βιωσιμότητα της Δημοτικής Επιχείρησης.

Κατά της απόφασης τάχθηκαν οι παρατάξεις με επικεφαλής τους Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, Νίκο Τσανή, Σάββα Τσόγκα, Σπύρο Ράππο, οι οποίοι ζήτησαν την ανάκληση του συνόλου των δεσμεύσεων συντασσόμενοι με την αντιπρόταση των Χατζηκυριάκου – Τσανή.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης επανέλαβε γι’ άλλη μία φορά ότι δεν μπορεί 13 δημότες να οφείλουν 1.400.000 ευρώ στο δήμο και οι υπόλοιποι να πληρώνουν κανονικά, ενώ επισήμανε ότι για τη δέσμευση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΑΛ δεν είχε ενημέρωση από τις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του δήμου. Οι οφειλές της Δημοτικής Επιχείρησης είpε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ Ηλίας Δαλακούρας προήλθαν από έργα όπως της αποχέτευσης, η οποία καλύφτηκε από ιδίους πόρους κατά 20%. «Η ΔΕΥΑΑΛ ανήκει στο δήμο Αλμυρού δεν αποτελεί ξεχωριστή ενότητα για να κατάσχονται οι τραπεζικοί της λογαριασμοί», πρόσθεσε.

Η αντιπολίτευση

Για υπέρβαση κάθε δεοντολογίας έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος για τη δέσμευση των λογαριασμών. «Η δημοτική αρχή είτε ήταν γνώστης των πραγμάτων είτε όχι φαίνεται ότι είναι απούσα από το δήμο και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της», συμπλήρωσε. Επίθεση κατά των υπαλλήλων που εκτέλεσαν την απόφαση εξαπέλυσε από την πλευρά του ο κ. Τσανής ο οποίος απέδωσε ευθύνες για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων. «Υπάρχουν άδικες χρεώσεις, αυθαιρεσία για τα κριτήρια που ακολουθήθηκαν, έλλειψη ενημέρωσης απέναντι στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και τη δημοτική αρχή» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στην ανάγκη να διεκδικηθούν χρηματοδοτήσεις για λογαριασμό της ΔΕΥΑΑΛ από δημόσιες επενδύσεις στάθηκε από την πλευρά του ο κ. Τσόγκας, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή ότι με τη ΔΕΥΑΑΛ προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τους δημότες από την κατάσχεση των υπόλοιπων λογαριασμών.

Ο κ. Ράππος επισήμανε από την πλευρά του ότι από εδώ και στο εξής οι έλεγχοι για τις οφειλές θα πρέπει να είναι περισσότερο συστηματικοί και αυστηροί απ’ ό,τι είναι μέχρι σήμερα. Να επισημανθεί ότι σχεδόν το σύνολο των θεμάτων του δημοτικού συμβουλίoυ εγκρίθηκε ομόφωνα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου