ΑΛΜΥΡΟΣ

Πλούσιο διήμερο στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

πλούσιο-διήμερο-στο-γυμνάσιο-ευξεινο-2097

Παρουσιάστηκαν τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς

Τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά 2015-2016 στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, παρουσιάστηκαν σε ένα πλούσιο διήμερο, τη Δευτέρα και την Τρίτη 9 και 10 Μαΐου 2016 στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Τη Δευτέρα παρουσιάστηκαν δύο Πολιτιστικά προγράμματα που αφορούσαν το Προσφυγικό ζήτημα, το ένα με τίτλο “Από την Ευρώπη των πολέμων στην Ευρώπη των ονείρων……Μια κινηματογραφική πρόταση”, με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Σταυραντώνη Μ., Σιαμέτη Α. και Καραγιαννοπούλου Μ. και το άλλο «Όταν οι χώρες αδειάζουν…, Προσφυγιά, Μετανάστευση, Ρατσισμός και Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα και Ευρώπη”, με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Σιαμέτη Α. και Πετρά Ε., όπου οι μαθητές αναφέρθηκαν στο μεταναστευτικό-προσφυγικό και στις πρόσφατες ανθρώπινες τραγωδίες στη Μεσόγειο καθώς και στις δράσεις που υλοποίησαν όλη τη χρονιά για τους πρόσφυγες. Επίσης δύο Πολιτιστικά προγράμματα, το ένα με τίτλο «Ελλάδα κάθε γωνιά και ένα τραγούδι, κάθε τραγούδι και ένας χορός. Ας ταξιδέψουμε στην Ελλάδα τραγουδώντας και χορεύοντας την τοπική παράδοση» με υπεύθυνους τους καθηγητές Λάιο Δ. και Κούτσικου Α., όπου οι μαθητές παρουσίασαν τραγούδια, παραδοσιακά μουσικά όργανα και παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, και το άλλο με τίτλο «Ένα δύο τρία κόκκινο φως… Κοίτα τι έπαιζες παππού!!!», με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Δρόσου Μ., Γερούκη Α. και Τσιαμανή Ε., όπου οι μαθητές παρουσίασαν πολλά παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά απ’ τα αρχαία χρόνια µέχρι τα χρόνια των γονιών τους και τόνισαν το ρόλο και τη σημασία του παιχνιδιού στη σωματική και ψυχική διάπλαση του ατόμου, στην πνευματική του ολοκλήρωση και στην ενσωμάτωσή του στο κοινωνικό σύνολο. Ένα Περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο «Η αειφορία του δάσους της Όθρυος » με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Τσιαμανή Ε. και Μπογδανίδου Α., όπου οι μαθητές παρουσίασαν τη φυτική και ζωική πανίδα του δάσους και τους τρόπους προστασίας τους. Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus KA2 με τίτλο “Young Epicure Searching for Happiness” και υπεύθυνες τις καθηγήτριες Σταυραντώνη Μ. και Καραγιαννοπούλου Μ., στο οποίο παρουσιάστηκαν οι δράσεις των μαθητών από την επίσκεψή τους στην Tarragona της Ισπανίας.

Την Τρίτη οι μαθητές της Θεατρικής ομάδας του Γυμνασίου Ευξεινούπολης παρουσίασε στα πλαίσια του Πολιτιστικού προγράμματος το Θεατρικό έργο «Της Κακομοίρας (Ο Μπακαλόγατος)», με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Καραγιαννοπούλου Μ., Σταυραντώνη Μ., Πετρά Ε. και Γκαραγκούνη Π. Ήταν μια εξαιρετική παράσταση για την οποία οι μαθητές καθώς και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί δούλεψαν πολλές ώρες όλη τη χρονιά, και στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα οι πρόβες ήταν καθημερινές και πολύωρες.

Η θεατρική ομάδα ευχαριστεί την εκπαιδευτικό κ. Φωτίου από το 3ο Γ/σιο Καλλιθέας η οποία μας έδωσε τα κείμενα του θεατρικού έργου με πολλή χαρά, τη σκηνοθέτη μας κ. Καραγιαννοπούλου Μ. και την καθηγήτρια των καλλιτεχνικών κ. Γκαραγκούνη Π. για τα καταπληκτικά σκηνικά που μας έφτιαξε. Ευχαριστούμε επίσης τους Αδελφούς Μπούρχα (Σούπερ Μάρκετ), οι οποίοι μας έδωσαν πάρα πολλά υλικά για το παντοπωλείο που στήσαμε, τον κ. Κατσαούνο Δ. για τα υλικά που μας έδωσε για να εμπλουτίσουμε το παντοπωλείο μας και το 2ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού για την ζυγαριά που μας δάνεισε. Τέλος ευχαριστούμε πολύ την εφημερίδα «Λαό» και τον ηλεκτρονικό τύπο «Almyrosinfo” για την προβολή και κάλυψη των εκδηλώσεών μας.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Εσερίδης Δ., ο Πρόεδρος της Τ. Κ. Ευξεινούπολης κ. Τέφογλου Α., η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Ν. Μαγνησίας κ. Δανιηλίδου Κ., ο Δ/ντής του Δ.Σ. Ευξεινούπολης κ. Ματούλας Γ., εκπαιδευτικοί και γονείς των μαθητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου