ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε επίσχεση εργαζόμενοι στο μάρκετ Αφών Καρυπίδη

σε-επίσχεση-εργαζόμενοι-στο-μάρκετ-αφ-9207

Απλήρωτοι επί τέσσερις μήνες και χωρίς δώρο Πάσχα στο υποκατάστημα του Αλμυρού

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από τη Μ. Πέμπτη οι πέντε από τους δέκα εργαζόμενους του μάρκετ Αφών Καρυπίδη στον Αλμυρό, πρώην Μαρινόπουλου, οι οποίοι έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος εδώ και τέσσερις μήνες, ενώ δεν έλαβαν και δώρο του Πάσχα.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν καταβολή των δεδουλευμένων, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους και ενημέρωση για τις σκέψεις της επιχείρησης για το μέλλον.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το μάρκετ στο διάστημα από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Σήμερα προγραμματίζουν κάθοδο στο υπουργείο Εργασίας ώστε στο διάστημα που θα γίνει η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους υπεύθυνους του Ομίλου και του Σωματείου να διαμαρτυρηθούν.

Οπως επισημάνθηκε, όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν συνεχώς τις υποσχέσεις της εργοδοσίας για την καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, ενώ και το μάρκετ είναι άδειο από εμπόρευμα.

Να τονιστεί ότι οι εργαζόμενοι έχουν την ενημέρωση ότι τελικά ο Ομιλος απέσυρε την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα που είχε υποβάλλει.

Συνολικά στην Ελλάδα υπάρχουν 131καταστήματα και υπολογίζεται ότι το 60% των εργαζομένων είναι σε απεργία και πολλοί εξ αυτών σε επίσχεση, σύμφωνα με το Εθνος.

Mail

ΕΘΝΟΣ, 9:00, 27/4

Τα καταστήματα μέχρι πριν από ενάμιση μήνα λειτουργούσαν με τη φίρμα του Ομίλου Μαρινόπουλου, αλλά η συνεργασία – σύμβαση φραντσάιζ διακόπηκε μετά το πρόσφατο deal Μαρινόπουλου – Σκλαβενίτη.

Η αλυσίδα των καταστημάτων Αρβανιτίδης πέρασε στους αδελφούς Καρυπίδη από τον Μάρτιο του 2014.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου