ΑΛΜΥΡΟΣ

Εργασίες εσωτερικής οδοποιίας

εργασίες-εσωτερικής-οδοποιίας-12051

Παρέμβαση ύψους 310.000 ευρώ θα κάνει ο δήμος

Εργασίες ασφαλτικών στην περιφερειακή οδό Αλμυρού, στην οδό Ευαγγελιστρίας, κατά μήκος του 3ου Δημοτικού Σχολείου, στην οδό Αγίου Νικολάου και στην οδό Μυρμιδόνων θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το έργο για την εσωτερική οδοποιία του δήμου Αλμυρού, προϋπολογισμού 310.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα η μελέτη που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο προβλέπει παρέμβαση και στην τσιμεντοστρωμένη οδό του Νεοχωρακίου, ενώ στο έργο θα συμπεριληφθούν και οι παρατηρήσεις διορθώσεις που έγιναν στη συνεδρίαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου.

Με την εργολαβία θα γίνει απόξεση οδοστρώματος «φρεζάρισμα», διάστρωση ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης μεταβλητού πάχου και διάστρωση ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 5 εκατ. Επίσης θα γίνουν εργασίες προσαρμογής των σχαρών και των καπακιών των φρεατίων στην στάθμη και επίκληση του καταστρώματος της οδού.

Το οδόστρωμα των ανωτέρω ασφαλτοστρωμένων οδών παρουσιάζει ρηγματώσεις, καθιζήσεις και παραμορφώσεις λόγω διαφόρων έργων που έχουν γίνει σε αυτές με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Στην οδό Μυρμιδόνων θα κατασκευαστεί δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων και θα γίνει αποκατάσταση του οδοστρώματος. Το δίκτυο ομβρίων που έχει κατασκευαστεί στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Βιοκλιματική αναβάθμιση πλατείας και περιμετρικών οδών κέντρου Αλμυρού» επί της οδού Βασ. Γεωργίου έχει σταματήσει στη συμβολή με την οδό Μυρμιδόνων. Με το έργο αυτό θα γίνει η σύνδεση του δικτύου της οδού Βασ. Γεωργίου με το δίκτυο στην οδό Αχιλλέως. Το όρυγμα θα έχει πλάτος 1,30μ., βάθος περίπου 1,70μ. και μήκος περίπου στα 100,00μ., ενώ η διατομή του αγωγού θα είναι D600 όπως προβλέπει η υπάρχουσα μελέτη ομβρίων της ΔΕΥΑΛ.

Προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται το διάστημα των πέντε (5) ημερολογιακών μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Η επιλογή αναδόχου θα γίνει με ανοικτό διαγωνισμό με το σύστημα προσφοράς με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης στις τιμές του τιμολογίου της υπηρεσίας που εκφράζεται σε ακέραιες μονάδες επί τοις εκατό, του άρθρου 5 του Ν. 3669/2008 (Κύρωση της νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου