ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο Πειθαρχικό ο διευθυντής Οικονομικών του δήμου Αλμυρού

στο-πειθαρχικό-ο-διευθυντής-οικονομι-17896

Στάση εργασίας κήρυξε χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παρέπεμψε τον Διευθυντή των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Αλμυρού, Χρήστο Καραζούπη, η Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε χθες το πρωί.

Με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς διαφώνησε ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, η Εκτελεστική Επιτροπή παραπέμπει τον κ. Καραζούπη στο πειθαρχικό για δέκα παραπτώματα.

Χθες αναρτήθηκε στη Διαύγεια και η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αλμυρού, με θέμα «άσκηση ποινικής δίωξης κατά του υπαλλήλου του δήμου Χρήστου Καραζούπη». Το πρακτικό αναφέρει ότι ο υπάλληλος είπε ψεύδη και συκοφαντίες κατά του δημάρχου. Συγκεκριμένα το πρακτικό αναφέρει ότι ο κ. Καραζούπης είπε ότι «ο δήμαρχος ύψωσε στο γραφείο του δύο σημαίες και τώρα έχει και την τρίτη σημαία της Χούντας».

Στο μεταξύ, στο διάστημα από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας κήρυξε στάση με αφορμή τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος κατηγορούσε το δήμαρχο Αλμυρού ότι έχει επιδοθεί σ’ ένα ανήλεο κυνήγι εργαζομένων, με συνεχείς, καθημερινές διώξεις υπαλλήλων, με περιτύλιγμα την εύρυθμη λειτουργία του.

Ισχυριζόμενος ότι ο δήμαρχος Αλμυρού είναι νοσταλγός του «αποφασίζω και διατάζω», ο Σύλλογος καλούσε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν εμπράκτως τέτοιες πρακτικές που γυρίζουν την πόλη του Αλμυρού στην εποχή των μαύρων σελίδων της Ιστορίας. «Στηρίζουμε το δικαίωμά μας στη δουλειά, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και υψώνουμε τείχος σε εκείνους που προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν» αναφερόταν στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

Απάντηση του δημάρχου

Ωστόσο, ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης δήλωσε ότι στη στάση εργασίας συμμετείχαν μόνο εννέα εργαζόμενοι από σύνολο 150 και μάλιστα ότι οι πέντε εξ αυτών είναι είτε συγγενικά του πρόσωπα είτε μέλη του Σωματείου.

«Αυτή είναι η δυναμική τους» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ για τον ισχυρισμό ότι «είναι νοσταλγός του αποφασίζω και διατάζω» απάντησε ότι η πρόεδρος του Σωματείου Θάλεια Στάχτου δεν μπορεί να βγάζει ανακοινώσεις με τέτοιο περιεχόμενο όταν ο ίδιος έχει εκλεχτεί επί συνεχείς τετραετίες δημοτικός σύμβουλος, δύο τετραετίες πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ευξεινούπολης και δεκατέσσερα χρόνια πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Μεταλλουργικής. «Αυτήν την ιστορία δεν μπορεί να τη σβήσει κανείς» είπε.

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος απηύθυνε πρόσκληση προς ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου να απευθυνθούν στη δημοτική αρχή και να εκφράσουν τους λόγους για τους οποίους έχουν παράπονα. «Να έρθουν όποτε θέλουν και να κάνουμε διάλογο» ανάφερε χαρακτηριστικά. Να επισημανθεί ότι με αφορμή τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στον κ. Καραζούπη, αλλά εκείνος δεν θέλησε να κάνει δήλωση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου