ΑΛΜΥΡΟΣ

Δήμος Αλμυρού: Κωλυσιεργία για είσπραξη 400.000 ευρώ

δήμος-αλμυρού-κωλυσιεργία-για-είσπρα-24291

Θα συγκληθεί η Εκτελεστική Επιτροπή, δήλωσε ο δήμαρχος Δημ. Εσερίδης

Κωλυσιεργία στην είσπραξη εσόδων του δήμου ύψους 400.000 ευρώ από δημοτικά τέλη, ανέγερση αυθαίρετου σε δημοτικό χώρο, έγγραφο στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού για σβήσιμο κλήσεων… Μακρύς ο κατάλογος της έρευνας του δήμου Αλμυρού για την τέλεση ή όχι πειθαρχικών ή και ποινικών παραπτωμάτων από το Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Χρήστο Καραζούπη.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, δήλωσε κάθετα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι θα συγκληθεί η Εκτελεστική Επιτροπή και θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ο ίδιος εμφανίστηκε σίγουρος σε δηλώσεις του προ ημερών ότι εις βάρος του υπάρχουν και ποινικά αδικήματα.

Εκτός από τις αναφορές που φέρεται να έκανε ο κ. Καραζούπης σε καφενεία του Αλμυρού ότι ο δήμαρχος έχει υψώσει σημαία της Χούντας στο γραφείο του, ο κ. Εσερίδης είπε ότι «κατέλαβε δημοτικό χώρο στη θέση Τσατάλι και έστησε μεζονέτα». Για το θέμα πρόσθεσε ότι έχει γίνει καταγγελία από το Δασαρχείο Βόλου. «Ποιος του δίνει το δικαίωμα να καταλαμβάνει δημοτικό χώρο;» αναρωτήθηκε.

Το κυριότερο όμως που ανέφερε με δηλώσεις του είναι ότι ο υπάλληλος κωλυσιεργεί την είσπραξη χρημάτων από δημοτικά τέλη ύψους 400.000 ευρώ.

Οπως ανέφερε, 45 επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, αποθήκες έξω από τα όρια του δήμου δεν πληρώνουν τέλη επί σειρά ετών όταν άλλοι πληρώνουν και μάλιστα πολλαπλάσια. «Ωστόσο, ο Διευθυντής Διοικητών και Οικονομικών Υπηρεσιών είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει το Νόμο. Γι’ αυτό αμείβεται για να εργάζεται» είπε χαρακτηριστικά.

Στην έρευνα του δήμου περιλαμβάνεται έγγραφο προς το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, σύμφωνα με το οποίο ο υπάλληλος φέρεται να ζήτησε σβήσιμο κλήσεων, όπως και στοιχεία για την υπό εξέταση κωλυσιεργία για τη ρευματοδότηση επιχείρησης.

Να επισημανθεί ότι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στον κ. Καραζούπη προκειμένου να καταγράψει και τις δικές του απόψεις σχετικά με τις καταγγελίες, όμως, ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά να κάνει δηλώσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου