ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξεκίνησε η έρευνα για πειθαρχικά παραπτώματα υπαλλήλου & της προέδρου των ΟΤΑ

ξεκίνησε-η-έρευνα-για-πειθαρχικά-παρα-26172

Ξεκίνησε η έρευνα για την πειθαρχική και ποινική διαδικασία κατά υπαλλήλου του δήμου Αλμυρού, αλλά και της προέδρου των εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας Θάλειας Στάχτου.

Μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αλμυρού ορίστηκε ως πληρεξούσιος δικηγόρος ο Νικόλαος Μακρής και άρχισαν να συλλέγονται στοιχεία.

Ο υπάλληλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται αν παρέβη το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και έχει υποπέσει σε πειθαρχικά ή ακόμη και ποινικά παραπτώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος κατηγορείται επίσης και είναι υπό έρευνα αν έκανε αντιποίηση αρχής, καθώς απασχολούσε σε Υπηρεσία του δήμου άτομο χωρίς να είναι εργαζόμενο στο δήμο.

Υπό διερεύνηση είναι αν τελέστηκε εκ μέρους του απείθεια αλλά και άλλα υπό εξέταση αδικήματα.

Εναντίον της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας Θάλειας Στάχτου θα κινηθεί επίσης διαδικασία ποινικής δίωξης, σύμφωνα με πληροφορίες, για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού το Φεβρουάριο του 2016.

Ολομέτωπη επίθεση κατά Εσερίδη

Μέτωπο κατά της δημοτικής αρχής Αλμυρού συγκρότησαν η παράταξη του πρώην δημάρχου Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκου και η παράταξη του Νίκου Τσανή Ενωτική Δημοτική Κίνηση Αλμυρού με αφορμή τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.

Με ανακοίνωσή τους που υπογράφουν από κοινού χαρακτηρίζουν «πρωτάκουστες» και στα «όρια του κωμικού» τις αποφάσεις της Επιτροπής, ενώ κάνουν λόγο για στημένα νομικιστικά σόου λόγω ανικανότητας.

Υποστηρίζουν ότι «η δημοτική αρχή καταστρατηγεί οποιαδήποτε έννοια του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, δηλώνοντας την κραυγαλέα ανεπάρκειά τους να κατευθύνουν και να διοικήσουν τις υπηρεσίες του δήμου ως πολιτικοί προϊστάμενοι».

Οι δύο παρατάξεις εκτιμούν ότι για τις αποφάσεις θα γίνει προσφυγή στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Από κοινού οι δύο παρατάξεις τοποθετούνται και για το θέμα των εσφαλμένων λογαριασμών νερού και την αντιμετώπιση του προβλήματος για το οποίο κατηγορούν το δήμαρχό ότι έπαιξε το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και Εισαγγελέα στην υπόθεση για να μεταθέσει ευθύνες με δήθεν αυστηρές επιστολές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου