ΑΛΜΥΡΟΣ

310.000 € για την οδοποιία στον Αλμυρό

310-000-e-για-την-οδοποιία-στον-αλμυρό-26176

Με κυριότερο θέμα συζήτησης την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του δήμου έτους 2016 προκειμένου να γίνει παρέμβαση στην οδοποιία στον Αλμυρό προϋπολογισμού 310.000 ευρώ σε συνεδρίαση καλείται το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού την ερχόμενη Τετάρτη στις 8 το βράδυ.

Το έργο αφορά σε ασφαλτώσεις σε κεντρικές οδούς της πόλης όπως Ευαγγελιστρίας, Αγίου Νικολάου, Βασ. Γεωργίου, Νεοχωρακίου. Συνολικά η παρέμβαση περιλαμβάνει περί τους δέκα δρόμους.

Η δημοτική αρχή προγραμματίζει το έργο ασφαλτώσεων προκειμένου να αναβαθμιστεί η εσωτερική οδοποιία. Για το ίδιο θέμα το δημοτικό συμβούλιο καλείται να εγκρίνει και την αντίστοιχη μελέτη του έργου.

Στο οικονομικό σκέλος η ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου περιλαμβάνει την έγκριση λογαριασμών εκκαθάρισης δημοτικής επιχείρησης με την επωνυμία «Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Αλμυρού» και απαλλαγή των εκκαθαριστών από κάθε ευθύνη».

Η εν λόγω επιχείρηση έχει παύσει να λειτουργεί και σήμερα εξακολουθεί να έχει οφειλή προς το ΙΚΑ ύψους περίπου 5.000 ευρώ, η οποία θα τακτοποιηθεί από το δήμο Αλμυρού.

Εξάλλου, το συμβούλιο θα συζητήσει για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων του δήμου οικονομικού έτους 2016, ενώ θα κληθεί να εγκρίνει την ανάληψη της οφειλής της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού προς το ΙΚΑ ώστε να κατατεθεί αίτημα ρύθμισης των οφειλών.

Η οικονομική τακτοποίηση εργαζομένων στο Ωδείο θα αποτελέσει ακόμη ένα από τα θέματα που θα ασχοληθεί το Σώμα, το οποίο θα κληθεί να εγκρίνει προσλήψεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου υπό μορφή αντιτίμου.

Το Σώμα μεταξύ των άλλων θα αποφασίσει ακόμη για την παράταση της συμβατικής προθεσμίας περαίωσης του έργου «Δίκτυο Αποχέτευσης ακαθάρτων Σούρπης και έργα μεταφοράς στην ΕΕΛ Αλμυρού» και την απευθείας ανάθεση εργασιών συντήρησης και επισκευής οχημάτων και μηχανημάτων του δήμου.

Θα προηγηθεί ξεχωριστή συνεδρίαση στις 7 το απόγευμα με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση του απολογισμού – ισολογισμού του δήμου οικονομικού έτους 2013.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου