ΑΛΜΥΡΟΣ

Μύρισε Πάσχα ο Αλμυρός

μύρισε-πάσχα-ο-αλμυρός-26191

Ετοιμα τα καταστήματα για τις καθιερωμένες αγορές

Σε αύξηση της κίνησης στην αγορά τις ημέρες του Πάσχα προσδοκεί η Ενωση Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, προκειμένου τα καταστήματα να καταφέρουν να κλείσουν τις πληγές των προηγούμενων μηνών.

«Η αγορά είναι έτοιμη με καινούργιες παραγγελίες να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών» είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Παναγιώτης Μπούντης, τονίζοντας ότι η αγορά έχει επάρκεια προϊόντων καθώς το κάθε μαγαζί ακολουθεί τη δική του πολιτική και παρέχει πάντοτε καλή εξυπηρέτηση.

Η εμπορική αγορά του Αλμυρού όπως συνέβη και σε πανελλαδικό επίπεδο είχε πτώση στην κίνησή της κατά 30% το α’ τρίμηνο του 2016, ενώ και οι δύο πρώτες εβδομάδες του Απριλίου δεν κινήθηκαν ικανοποιητικά.

«Οι εβδομάδες του τρέχοντος μηνός ήταν δύσκολες. Ηταν εβδομάδες αναμονής – έρευνας αγοράς του καταναλωτή» ανέφερε ο ίδιος. Εξάλλου, και το κέντρο της πόλης παραμένει κλειστό με την παρέμβαση που γίνεται για τη βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας, η οποία βέβαια θα έχει πολλαπλά οφέλη για την πόλη και τους δημότες της.

Στην κυκλοφορία ο κεντρικός ιστός

«Αυτή τη στιγμή ο Αλμυρός είναι σε μία ανάταξη. Εχουμε το έργο που τρέχει στο κέντρο και βρίσκεται στην τελευταία φάση του. Είμαστε σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τον εργολάβο του έργου και το δήμο, προκείμενου ο κεντρικός ιστός της πόλης να δοθεί σε κυκλοφορία τις επόμενες μέρες» είπε ο πρόεδρος της Ενωσης.

Οι έμποροι θέλουν να διευκολυνθούν στην κίνησή τους όχι μόνο οι καταναλωτές του Αλμυρού, αλλά και των γύρω περιοχών που προτιμούν την εμπορική αγορά της πόλης, ώστε να υπάρξει υποτυπώδης κίνηση.

«Το κλίμα της κατανάλωσης στην Ελλάδα δεν είναι το καλύτερο με αφορμή τα νέα μέτρα που αποφασίζονται για να περάσουν» είπε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι σε τοπικό επίπεδο έχει αρχίσει να υπάρχει μία διάθεση του κόσμου για αγορές.

«Αν ο καιρός είναι καλός και καταφέρει ο κόσμος να βρει διαθέσιμα για κατανάλωση, τότε θα έχουμε λίγη δουλίτσα και θα βουλώσουμε πληγές των προηγούμενων μηνών» κατέληξε. Από και πέρα η αποτίμηση θα γίνει σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης μετά τις γιορτές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου