ΑΛΜΥΡΟΣ

Ορισε δικηγόρο κατά υπαλλήλου

ορισε-δικηγόρο-κατά-υπαλλήλου-29804

Κατηγορείται για αντιποίηση αρχής, απείθεια, μη τήρηση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα

Πειθαρχική και ποινική διαδικασία κατά υπαλλήλου του δήμου Αλμυρού κινεί η Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε προχθές το πρωί και με κατά πλειοψηφία απόφασή της εξουσιοδότησε δικηγόρο για να χειριστεί την υπόθεση.

Ο υπάλληλος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να μην ακολουθεί το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και να έχει διαπράξει τουλάχιστον έξι – εφτά αδικήματα, τα οποία θα διερευνηθεί εάν αποτελούν πειθαρχικά παραπτώματα και ορισμένα από αυτά και ποινικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος κατηγορείται για αντιποίηση αρχής, καθώς απασχολούσε σε Υπηρεσία του δήμου άτομο χωρίς να είναι εργαζόμενο στο δήμο, θέμα που αναδείχτηκε μετά από καταγγελία της ελάσσονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο.

Από τα υπό διερεύνηση αδικήματα σε πειθαρχικό επίπεδο είναι και η απείθεια, καθώς ο εργαζόμενος φέρεται αρκετές φορές να χρειάζεται να του σταλθούν ακόμη και προσκλήσεις από το ίδιο το δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη για τη λήψη ενός αντιγράφου.

Επίσης, μεταξύ των άλλων, κατηγορείται να έχει καθυστερήσει αλληλογραφία με το ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή Αλμυρού να μην μπορεί να προσλάβει τους οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων που είχε δρομολογήσει.

Σύμφωνα πάντοτε με τα όσα ειπώθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή, ο ίδιος ο υπάλληλος φέρεται να καθυστέρησε αδικαιολόγητα και τη διαδικασία ρευματοδότησης επιχείρησης.

Ποινική δίωξη κατά Στάχτου

Εναντίον της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας Θάλειας Στάχτου θα κινηθεί διαδικασία ποινικής δίωξης, σύμφωνα με πληροφορίες, για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού το Φεβρουάριο του 2016.

Τότε αντιπροσωπεία του Συλλόγου με την πρόεδρο είχε επισκεφτεί το δημοτικό συμβούλιο και είχε ζητήσει να συζητήσει για «φασιστικές πρακτικές και μεθοδεύσεις εναντίον των υπαλλήλων του δήμου από τον δήμαρχο Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη και τη δημοτική αρχή».

Οι τόνοι της συνεδρίασης είχαν ανεβεί έντονα όταν οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να περιμένουν να συζητηθεί το θέμα τους στο τέλος της συνεδρίασης καθώς δεν συμπεριλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου