ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης στον Πλάτανο Αλμυρού

ξεκίνησε-το-πρόγραμμα-ανακύκλωσης-στ-37572

Με την ελπίδα να έχει επιτυχή αποτελέσματα και να επεκταθεί σε όλο το δήμο

Πεντακόσιους εξήντα κάδους απορριμμάτων, δύο για κάθε σπίτι, έναν πράσινο και έναν ανακύκλωσης, προμηθεύτηκε από τη δημοτική αρχή Αλμυρού ο Πλάτανος, ο οποίος ξεκίνησε πρώτος στον καλλικρατικό δήμο την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος συλλογής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων «Πόρτα – Πόρτα».

Προχθές, Τρίτη, έγινε η πρώτη αποκομιδή των απορριμμάτων από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος. Η αποκομιδή των σκουπιδιών από τους πράσινους κάδους, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η δημοτική αρχή Αλμυρού, θα γίνεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή και από τους μπλε κάδους κάθε Τρίτη.

Ο αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Βαλαμούτης, είπε ότι η καλή κατάσταση των κάδων είναι ευθύνη των ίδιων των ιδιοκτητών. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση για τα θετικά αποτελέσματα που θα έχει η εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο θα επεκταθεί στη συνέχεια και στην Αγία Τριάδα και το Κρόκιο.

Σχετικά με την απομάκρυνση των μπαζών και των υλικών κατεδαφίσεων, που ρωτήθηκε ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι ο δήμος δεν έχει άδεια για την εκτέλεσή της, καθώς αυτή γίνεται μόνο από αδειοδοτημένες επιχειρήσεις.

Οι πολίτες για οποιαδήποτε απορία σχετικά με το διαχωρισμό των απορριμμάτων μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 2422350255.

Σχετικά με τα απόβλητα κήπων – κλαδέματος οι πολίτες, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, θα πρέπει να ενημερώνουν δύο μέρες πριν τη δημοτική αρχή. Για τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές και λαμπτήρες, αυτά συγκεντρώνονται στο χώρο του βιολογικού καθαρισμού Αλμυρού στα ειδικά κοντέινερ κατόπιν τηλεφωνικής ενημέρωσης του δήμου στο προαναφερόμενο τηλέφωνο επικοινωνίας.

Να επισημανθεί ότι συνολικά ο δήμος Αλμυρού θα προμηθευτεί χίλιους διακόσιες κάδους για ανακύκλωση και αποκομιδή απορριμμάτων.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η ανακύκλωση να επεκταθεί σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο, όπως προβλέπεται και από το τοπικό σχέδιο δράσης για τη διαχείριση των αποβλήτων.

Ο στόχος είναι μέχρι το 2020 τα κατά κεφαλή παραγόμενα απόβλητα να έχουν μειωθεί δραστικά, η προετοιμασία προς επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση με χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων – βιοαποβλήτων να εφαρμόζεται στο 50% του συνόλου των στερεών αποβλήτων και η ανάκτηση ενέργειας να αποτελεί συμπληρωματική μορφή διαχείρισης όταν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια κάθε άλλου είδους ανάκτησης και η υγειονομική ταφή να αποτελεί την τελευταία επιλογή και να έχει περιοριστεί σε λιγότερο από το 30% του συνόλου των αστικών αποβλήτων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου