ΑΛΜΥΡΟΣ

Διδακτικές επισκέψεις Γυμνασίου Ευξεινούπολης

διδακτικές-επισκέψεις-γυμνασίου-ευξ-38073

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το ΕΚΦΕ και την πινακοθήκη Ζώγια

Διδακτικές επισκέψεις στο Βόλο, πραγματοποίησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας, με την ευθύνη των εκπαιδευτικών Γερούκη Αλεξάνδρας, Τσιαμανή Ελένης, Σιαμέτη Αθανασίας και Δρόσου Μάρθας και ξεναγήθηκαν στην αίθουσα του μουσείου. Παρατήρησαν ορυκτά και πετρώματα από την Ελλάδα, απολιθώματα ζώων αλλά και την πορεία εξέλιξης του ανθρώπου στο γεωλογικό χρόνο.

Οι μαθητές της Β΄ τάξης επισκέφτηκαν το ΕΚΦΕ με τους εκπαιδευτικούς Διαμαντένια Θεολόγο, Ξυνό Κωνσταντίνο, Μπογδανίδου Ανθή και Λάιο Δημήτρη, όπου ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη κ. Γουρλά Θεοδώρα στο χώρο του ΕΚΦΕ Μαγνησίας και πραγματοποίησαν εργαστηριακές ασκήσεις και πειράματα στη Χημεία.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο – Πινακοθήκη Ζώγια, με τους εκπαιδευτικούς Σταυραντώνη Μαρία, Καραγιαννοπούλου Μαρία, Γκαραγκούνη Παυλίνα και Πετρά Ευαγγελία. Πρόκειται για το γνωστό στους βολιώτες κόκκινο σπίτι ή «σπίτι με το τριαντάφυλλο», το οποίο ανήκε στη ζωγράφο Χρυσούλα Ζώγια. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν 250 περίπου έργα της ζωγράφου, όπως: Προσωπογραφίες της πρώτης περιόδου και «νεκρή φύση», ύπαιθρα με θέματα συνήθως γνωστά σπίτια της περιοχής και του Πηλίου, ανθισμένες αυλές, εσωτερικά σπιτιών, εξωτερικά κι εσωτερικά ναών. Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαν και οι εξωτερικές κι εσωτερικές τοιχογραφίες του σπιτιού. Το βλέμμα τους κέρδισαν η επίπλωση του σπιτιού, οι αμέτρητες σημειώσεις της Χρυσούλας Ζώγια που βρίσκονται παντού, οι φωτογραφίες της, τα προσωπικά αντικείμενα, τεκμήρια της ιδιαίτερης προσωπικότητας της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου