ΑΛΜΥΡΟΣ

Στην Ισπανία το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης για το πρόγραμμα «Οι νέοι αναζητούν την ευτυχία»

στην-ισπανία-το-γυμνάσιο-ευξεινούπολ-42442

Στο πρόγραμμα, εκτός από το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, συμμετέχουν σχολεία από την Tarragona της Ισπανίας, από το Kusadasi της Τουρκίας και από το Frankenberg της Γερμανίας. Οι μαθήτριες του Γυμνασίου Ευξεινούπολης Κυρίτση Β., Ντούρα Η., Στεφανή Α., Σιμπλίδη Μ., Ξυνού Π., και οι καθηγήτριες Σταυραντώνη Μ., Καραγιαννοπούλου Μ. και Πετρά Ε., στα πλαίσια της πρώτης συνάντησης μεταξύ των μαθητών των εταίρων χωρών, επισκέφτηκαν την Tarragona της Ισπανίας στις 15 Μαρτίου.

Τη Δευτέρα, η ισπανική ομάδα υποδέχθηκε θερμά τις μαθήτριες, αλλά και τις ομάδες των άλλων χωρών, στο σχολείο τους. Ξεναγήθηκαν στο χώρο του σχολείου και κάθε ομάδα παρουσίασε το σχολείο της και τη χώρα της στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς της Tarragona. Την Τρίτη, οι Ευρωπαίοι μαθητές συνεργάστηκαν όλοι μαζί στο σχολείο πάνω σε θέματα μουσικής και αφού χωρίστηκαν σε ομάδες ασχολήθηκαν με συγκεκριμένο θέμα η κάθε μια, με την επίβλεψη και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους. Την Τετάρτη επισκέφτηκαν όλοι μαζί την Βαρκελώνη. Ξεναγήθηκαν στην πόλη και μετά στην πλατεία του καθεδρικού ναού, φτιάχνοντας διεθνείς ομάδες πήραν συνέντευξη από τους πολίτες με θέμα την ευτυχία. Την Πέμπτη εργάστηκαν όλοι μαζί με πολύ χαρά στην αυλή του σχολείου και αποτύπωσαν τα συναισθήματα της χαράς, της ευτυχίας, της λύπης, της ευφορίας στο χαρτί. Το βράδυ, οι γονείς των Ισπανών μαθητών παρέθεσαν γεύμα στο σχολείο σε όλους τους φιλοξενούμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς με τοπικά φαγητά και γλυκά.

Εκεί έγινε και η βράβευση του Έλληνα μαθητή Χατζηιερεμία Ε. για το logo του προγράμματος. Οι ομάδες παρουσίασαν τα banner που χάρισαν στην Ισπανία με εικόνες από τις χώρες τους. Η βραδιά έκλεισε με πολύ ελληνικό χορό. Την Παρασκευή οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Port Aventura, το μεγαλύτερο πάρκο της Καταλονίας και να περάσουν μια αξέχαστη και ευτυχισμένη ημέρα.

Οι μαθητές επέστρεψαν στην Ελλάδα γεμάτοι όμορφες εμπειρίες, έχοντας έτσι πετύχει το στόχο του προγράμματος που είναι να προετοιμάσουμε τους μαθητές μας για να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές κατά τη διάρκεια της ζωής τους, να κατανοήσουν διαφορετικές κοινωνίες, να επωφεληθούν από πολιτιστικές, κοινωνικές και γλωσσικές εμπειρίες και να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες, ανακαλύπτοντας παράλληλα την ευτυχία. Να ενσταλάξει την ιδέα της ανοχής και κατανόησης προς άλλες κουλτούρες και παραδόσεις, να βοηθήσει τους νέους να είναι ανοιχτόμυαλοι και ευέλικτοι στη σκέψη και να εκτιμήσουν την πολιτισμική διαφορετικότητα. Τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί κερδίζουν μια εμπειρία που θα εμπλουτίσει τις γνώσεις τους και την κατανόηση της Ευρώπης του σήμερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου