ΑΛΜΥΡΟΣ

Εθελοντική αιμοδοσία από τους Προσκόπους

εθελοντική-αιμοδοσία-από-τους-προσκό-108967

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου διοργανώνεται εκδήλωση με αφορμή τη μέρα σκέψης

Η Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Μαγνησίας, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης και Φιλίας (Ημέρα του Ιδρυτή), που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ., στο κεντρικό αμφιθέατρο «Ιωάννης Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου).

Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης είναι μια Προσκοπική εκδήλωση και γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1926 στις 22 Φεβρουαρίου, σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Μπέιντεν – Πάουελ.

Αμέσως μετά την εκδήλωση, θα ακολουθήσει εθελοντική αιμοδοσία στην Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, η οποία θα βρίσκεται από τη 13:00 έως τις 17:00 στην παραλία του Βόλου, δίπλα στο κτίριο Παπαστράτου.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η δημιουργία Τράπεζας Αίματος για να προσφέρουμε ζωή σε συνανθρώπους μας σε περίπτωση ανάγκης.

Η κοινωνική προσφορά των Προσκόπων της Μαγνησίας συνεχίζεται αδιάκοπα από το 1914, παραμένοντας πιστοί στην υπόσχεσή τους να βοηθούν κάθε άνθρωπο και σε κάθε περίσταση, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση νέων στην Ελλάδα με πάνω από 20.000 ενεργά μέλη.

Οι Ελληνες Πρόσκοποι είναι μία εθελοντική κίνηση η οποία εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας και συνεργάζεται με αρκετούς δημόσιους οργανισμούς και άλλες εθελοντικές οργανώσεις.

Τα ανήλικα μέλη, Λυκόπουλα, Πρόσκοποι και Ανιχνευτές αποκτούν γνώσεις και εμπειρίες μέσα από το παιχνίδι και την επαφή με τη φύση, σε βουνό, αέρα και θάλασσα. Οι ενήλικοι εθελοντές, τα ενήλικα μέλη των Ελλήνων Προσκόπων εκπαιδεύονται για να είναι σε θέση να προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους με συνέπεια και ασφάλεια στους μικρούς και μεγαλύτερους προσκόπους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου