ΑΛΜΥΡΟΣ

Επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

επισκέφτηκαν-το-κέντρο-περιβαλλοντι-108978

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Μακρινίτσα πραγματοποίησαν οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος, με θέμα την «Αειφορική Διαχείριση του Νερού – Κρήνες της Μακρινίτσας».

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολείου, Μαρία Σταυραντώνη, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την εφαρμογή της αειφόρου ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης δηλαδή που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του σημερινού ανθρώπου χωρίς να στερεί από τις επόμενες γενιές το δικαίωμα αυτό, για τη σημασία του νερού στη ζωή μας, τους τρόπους με τους οποίους το εξοικονομούμε, το σπαταλάμε και το ρυπαίνουμε.

Στη συνέχεια, χωρισμένοι σε ομάδες, συμπληρώνοντας φύλλα εργασίας, έμαθαν την ιστορία και την αξία των 54 Κρηνών της Μακρινίτσας, οι οποίες αποτελούν μνημεία της περιοχής.

Η περιβαλλοντική αυτή δράση ήταν μια σημαντική εμπειρία για τους μικρούς μαθητές και τους μετέδωσε κάποιες από τις αρχές και τις αξίες που πρέπει να έχει ο αυριανός πολίτης.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν οι: Σιαμέτη Αθανασία, Σταυραντώνη Μαρία, Καραγιαννοπούλου Μαρία και Λάιος Δημήτριος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου