ΑΛΜΥΡΟΣ

Αντιμέτωποι με την ανεργία χωρίς ταμείο 50 εργαζόμενοι στον Αλμυρό

αντιμέτωποι-με-την-ανεργία-χωρίς-ταμε-210176

Παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ζητεί με κατεπείγον έγγραφό του – επιστολή, που θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, στις 6 το απόγευμα, η Επιτροπή Εργαζομένων Πεντάμηνης Σύμβασης Κοινωφελούς Εργασίας.

Επικαλούμενοι την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών του δήμου, οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν προς το δημοτικό συμβούλιο ότι το αίτημά τους θα πρέπει να ικανοποιηθεί με κάθε δυνατό τρόπο, καθώς η εργασία είναι απαραίτητη τόσο για τους ίδιους όσο και για τα τμήματα και υπηρεσίες του δήμου, που στελεχώνουν, ενώ διεκδικούν αναγνώριση προϋπηρεσίας και οικογενειακής κατάστασης και άμεση καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους που το δικαιούνται. Αυτή τη στιγμή στο Δήμο Αλμυρού εργάζονται περίπου 50 άτομα με μισθό 495€. Οι εργαζόμενοι λένε ότι με τη λήξη του προγράμματος πριν το τέλος του 2015 θα βρεθούν εκ νέου μπροστά στο τέρας της οικονομικής κρίσης και δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν και την τακτική επιδότηση του ταμείου ανεργίας του ΟΑΕΔ.

«Οπως όλοι γνωρίζετε από τις αρχές του Ιουλίου του 2015 έως και σήμερα ο Δήμος μας έχει στελεχωθεί με εργαζομένους του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του ΌΑΕΔ μέσω της πρόσκλησης 2/2015. Οι εργαζόμενοι έχουμε ενσωματωθεί πλήρως σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των τμημάτων τοποθέτησης μας. Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας κληθήκαμε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να καλύψουμε τα τεράστια κενά που αυτή τη στιγμή λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων υπάρχουν στο Δημόσιο τομέα και εργαζόμαστε καθημερινά με ζήλο και σθένος σε δύσκολες και νευραλγικές θέσεις του Δήμου» επισημαίνουν. Συμπληρωματικά, ενημερώνουν ότι στον αγώνα για παραμονή στην εργασία βρίσκονται και οι προϊστάμενοί τους στις υπηρεσίες όπου εργάζονται, οι οποίοι δύνανται να εισηγηθούν σχετικώς όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο, καθώς και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται την επιτακτική ανάγκη για παραμονή στην επάνδρωση των τμημάτων τους, τα οποία με την αποχώρηση των εργαζομένων θα δυσκολευτούν να λειτουργήσουν, με άμεσο αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στη λειτουργία του Δήμου. «Δεν ζητάμε τίποτε που δεν μπορείτε να μας προσφέρετε! Σας εμπιστευόμαστε! Μην μας απογοητεύσετε! Μία δική σας λάθος απόφαση έχει αντίκτυπο στην κοινωνία και τα παιδιά μας!» καταλήγουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου