ΑΛΜΥΡΟΣ

Κανόνες προεκλογικής προβολής

κανόνες-προεκλογικής-προβολής-328798

Βάζει μεθαύριο Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού

Στον καθορισμό χρήσης του χώρου που διατίθεται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα για την προβολή θα προχωρήσει στη συνεδρίασή του μεθαύριο Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.

Συγκεκριμένα το συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει την απόφαση που έλαβε η διακομματική επιτροπή στο δημαρχείο στις 7 Σεπτεμβρίου. Η απόφαση απαγορεύει την τοποθέτηση πανό, αεροπανό και πάσης φύσεως όμοιων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους, την αφισοκόλληση στα Δημόσια, Δημοτικά και Ιδιωτικά Κτίρια και μεταξύ άλλων τη χρήση πλαστικών σημαιών και γενικά προεκλογικού υλικού από πλαστική ύλη και η χρήση διαφημιστικών τρικ, εφόσον το υλικό αυτό δεν είναι ανακυκλώσιμο και επιβαρύνει το περιβάλλον.

Ειδικά για τη χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων από τα εκλογικά κέντρα, γραφεία και οχήματα των κομμάτων, επιτρέπεται μόνο μία (1) ημέρα πριν από τις προγραμματισμένες κεντρικές ή τοπικές συγκεντρώσεις και τις παρακάτω ώρες:

  • Από 19.00 – 21.00 την προηγούμενη από την συγκέντρωση ημέρα.
  • Από 11.00 – 13.00 την ημέρα της συγκέντρωσης.
  • Μία (1) ώρα και τριάντα (30) λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συγκέντρωσης. δ) Δεκαπέντε (15) λεπτά της ώρας μετά την λήξη της συγκέντρωσης.

Τις παραπάνω ώρες επιτρέπεται η εκφώνηση μόνο συνθημάτων. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η μετάδοση μουσικών υποκρούσεων και ασμάτων στις περιπτώσεις (γ) και (δ) της προηγούμενης παραγράφου.

Απαγορεύεται απολύτως η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων εκλογικών κέντρων, γραφείων και οχημάτων, εφόσον γειτνιάζουν με νοσηλευτικά ιδρύματα ή Σχολεία. Ο βαθμός έντασης των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα

70 DB στην πηγή εκπομπής. Απαγορεύεται εντελώς η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων κάθε μορφής από εκλογικά κέντρα, γραφεία και οχήματα των συνδυασμών κατά την παραμονή και την ημέρα των Εκλογών.

Μεταξύ άλλων στην απόφαση αναφέρεται ότι, δεν θα διατεθούν ταμπλό από το Δήμο και δίνεται η δυνατότητα στους συνδυασμούς να τοποθετήσουν με δικά τους έξοδα ένα (1) ταμπλό σε χώρο που θα υποδείξει ο Δήμος.

Στην ίδια ποσότητα θα τοποθετηθούν ταμπλό και στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

Η τοποθέτηση των ταμπλό για τον Αλμυρό στα γραφεία των υποψηφίων ή μπροστά στο Εκλογικό Κέντρο και για τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες στις Κεντρικές πλατείες ή εφόσον δεν υπάρχουν σε άλλο δημόσιο χώρο.

Ως χώροι των κεντρικών ομιλιών των κομμάτων προτείνονται το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλμυρού ή οι χώροι μπροστά στα Εκλογικά Κέντρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου