ΑΛΜΥΡΟΣ

Δημήτρης Εσερίδης: Η παιδεία προτεραιότητά μας

δημήτρης-εσερίδης-η-παιδεία-προτεραι-332818

Ανοιχτή επιστολή του δημάρχου Αλμυρού

Δίπλα στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα για ό,τι χρειαστεί θα είναι η δημοτική αρχή Αλμυρού. Με ανοιχτή επιστολή με αφορμή το σημερινό αγιασμό των σχολείων, ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, τονίζει ότι θα υπάρχει άριστη συνεργασία.

Οπως εξηγεί, «η παιδεία για εμάς αποτελεί μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες, μέσω της οποίας ο άνθρωπος εμπλουτίζει τις γνώσεις του, αποκτά νέες εμπειρίες και διαμορφώνει την προσωπικότητά του.

Μπορεί η χρονιά που ξεκινάει να είναι πιο δύσκολη από την περσινή. Οι σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Ωστόσο το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να παρεμποδίζει το αξιόλογο έργο που γίνεται σε κάθε σχολείο της περιοχής μας όλα αυτά τα χρόνια. Το έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, διαφαίνεται στο χαρακτήρα των παιδιών. Οι νέες γενιές που έρχονται αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για εμάς τους μεγαλύτερους. Γενιές γεμάτες ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον. Με οξυδέρκεια νου και επιχειρηματολογία».

Η δημοτική αρχή Αλμυρού στάθηκε δίπλα στους μαθητές και την περσινή εκπαιδευτική χρονιά καθώς αυτός ο τομέας αποτελεί προτεραιότητά της.

«Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας και οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα, τη μείωση των κονδυλίων έναντι των Δήμων, προσπαθούμε με τα υπάρχοντα μέσα να καλύπτουμε τις ανάγκες όλων των σχολείων ανεξαιρέτως. Με αυτό το σκεπτικό θα συνεχίσουμε και φέτος. Να σας στηρίζουμε σε κάθε σας ανάγκη. Να έχουμε αυτό το άριστο κλίμα συνεργασίας που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Θέλω να γνωρίζετε πως θα βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα σ’ εσάς παιδιά καθώς και δίπλα στους εκπαιδευτικούς σας, για οτιδήποτε χρειαστείτε» καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου