ΑΛΜΥΡΟΣ

Εγγραφές στο Χορευτικό Ομιλο Αλμυρού

εγγραφές-στο-χορευτικό-ομιλο-αλμυρού-342922

Τριάντα δύο χρόνια (32) συμπληρώνονται με τη νέα χρονιά από την ίδρυση του ΧΟΑ, η οποία έγινε το 1984. Στα χρόνια αυτά χιλιάδες παιδιά και τα παιδιά τους έχουν μάθει τόσο την τοπική παράδοση, όσο και την παράδοση άλλων διαμερισμάτων και κομματιών του ελληνισμού. Εμαθαν να χορεύουν τοπικούς χορούς, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Μικράς Ασίας, Πόντου, Καππαδοκίας, Θράκης, Μοριά, Ρούμελης, Κρήτης, Νησιώτικους, βιοποριστικούς κλπ. Εμαθαν να τραγουδούν τα δημοτικά μας τραγούδια και να παρουσιάζουν τα έθιμά μας.

Ταξίδευσαν σε χώρες του εξωτερικού και παρουσίασαν την παράδοσή μας, στη Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Στρασβούργο, Αυστρία, Ελβετία κλπ. Μέσα από τον Ομιλο κυκλοφόρησαν βιβλία λαογραφικού περιεχομένου για την περιοχή μας. θεσμοθετήθηκαν εκδηλώσεις και γίνονται σε ετήσια βάση, όπως η «Συνάντηση παιδικών χορευτικών», «Των Ελλήνων οι Κοινότητες», Ημερίδες, Εσπερίδες, συναντήσεις λαογραφικού και ιστορικού περιεχομένου κλπ.

Εχοντας, λοιπόν, αυτά ως βάσει ξεκινά και πάλι για εφέτος τις εγγραφές στα τμήματά του ο Χορευτικός Ομιλος. Αυτές θα γίνονται Τρίτη-Τετάρτη και Πέμπτη από 7-8,30 μμ στα γραφεία του ΧΟΑ, επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου 146, απέναντι από το Ειρηνοδικείο.

Τα τμήματα που λειτουργούν είναι: Ενηλίκων, αρχαρίων και παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Διδάσκουν χορό οι: Παπά Βάγια, Καθηγήτρια Φυσ. Αγωγής και Γκουντάρας Κώστας Καθηγητής Φυσ. Αγωγής.

Τηλ. 2422025040 και κιν. 6974081488. Εναρξη μαθημάτων: 1η Παρασκευή Οκτωβρίου 2015.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου