ΑΛΜΥΡΟΣ

Μεγάλη πυρκαγιά με υπόνοιες εμπρησμού ξέσπασε στον Αλμυρό

μεγάλη-πυρκαγιά-με-υπόνοιες-εμπρησμο-352203

Πύρινο μέτωπο σε δύσβατο σημείο σε ορεινή περιοχή, από δύο εστίες

Μεγάλη πυρκαγιά, με υπόνοιες εμπρησμού, εκδηλώθηκε χθες νωρίς το απόγευμα στον Αλμυρό, προκαλώντας κινητοποίηση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς και εναέριων μέσων αφού μαίνονταν σε δύσβατη περιοχή.

Η φωτιά ξέσπασε, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, σε κρημνώδη περιοχή στον Προφήτη Ηλία, μεταξύ Ανάβρας και Νεράιδας. Οι φλόγες ξεκίνησαν το καταστροφικό τους έργο, από δύο εστίες, γεγονός το οποίο ερευνάται από τις ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με σοβαρό το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Από την ώρα της εκδήλωσης της φωτιάς, οι επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης έκριναν ότι απαιτούνταν πτήσεις καναντέρ, καθώς τα φλεγόμενα σημεία ήταν δύσκολο να προσεγγιστούν από επίγεια πυροσβεστικά οχήματα.

Δύο καναντέρ πέταξαν πάνω από τις εστίες της φωτιάς, κάνοντας διαρκείς ρίψεις νερού μέχρι και τη δύση του ηλίου. Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης συνέχισαν το έργο τους και στις 10 το βράδυ, η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Η μάχη για την πλήρη κατάσβεση, αλλά και για να ακολουθήσουν αναζωπυρώσεις συνεχίστηκαν όλο το βράδυ.

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούσαν για έκταση – στάχτη 5,5 στρεμμάτων.

Εκτός από τα πυροσβεστικά οχήματα που έσπευσαν για την κατάσβεση από τον Αλμυρό, η δύναμη ενισχύθηκε με πεζοπόρα τμήματα από τη Β’ ΒΙ.ΠΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου