ΑΛΜΥΡΟΣ

Η αγορά μετρά τα πρώτα λουκέτα

η-αγορά-μετρά-τα-πρώτα-λουκέτα-356987

Εμεινε όρθια τα πέντε ολόκληρα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, κατάφερνε να συνεχίζει ακέραιη τη λειτουργία της το 2015 έστω με μετακινήσεις καταστημάτων για καλύτερα ενοίκια, ρυθμίσεις, εκπτώσεις και τώρα προσφορές. Ομως το δημοψήφισμα, η τραπεζική αργία και οι εκλογές που έπονται τη βρίσκουν απροετοίμαστη. Η εμπορική αγορά του Αλμυρού μετρά τα πρώτα λουκέτα!

Αποδυναμώνεται ο εμπορικός ιστός της πόλης. Ο πρόεδρος της Ενωσης Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Παναγιώτης Μπούντης είπε ότι λόγω των τελευταίων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων ο κλάδος μετράει το τελευταίο διάστημα ήδη δύο – τρία πλήγματα, ενώ το επόμενο περιμένει άλλα τόσα.

«Ο εμπορικός κόσμος ευελπιστεί στη σταθεροποίηση του οικονομικού και πολιτικού κλίματος προκειμένου να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες. Ενα κατάστημα έκλεισε και η οικογένεια που το είχε σκοπεύει να μεταναστεύσει στο εξωτερικό και να ανοίξει εκεί την επιχείρηση, ενώ άλλα δύο εμπορικά κατέβασαν ρολά, το ένα από τα δύο επίσης για οικονομικούς λόγους. Πρόκειται για καταστήματα που δεν θα αντικατασταθούν από άλλα» είπε ο ίδιος.

Φοβερός ο αντίκτυπος των capital controls στην εμπορική αγορά της πόλης. Ο κ. Μπούντης λέει ότι τα μαγαζιά έχουν οδηγηθεί σε εξόχως δυσμενή οικονομική κατάσταση και τώρα με τις εκλογές φοβούνται για το φθινόπωρο που θα έρθει.

«Οι εκλογές αποσταθεροποιούν τον καταναλωτή και δημιουργούν αβεβαιότητα. Επιπλέον, με τις εκλογές δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα και θα συνεχίσουμε το χειμώνα με πάρα πολλές υποχρεώσεις και απαιτήσεις» είπε ο ίδιος.

Καλύφτηκε μόνο μέρος της ζημιάς

Ο εμπορικός κόσμος του Αλμυρού κατάφερε με τον Αύγουστο να καλύψει μέρος της ζημιάς του Ιούλη. «Σε καμία περίπτωση ωστόσο ο μήνας που φεύγει δεν έπιασε τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα. Τα ταμεία των εμπόρων μετρούν απώλειες ύψους 20-30%» είπε ο ίδιος.

Οι έμποροι ετοιμάζονται τώρα να ξεκινήσουν τα δεκαήμερα προσφορών στα οποία θα συμπεριλάβουν τα καλοκαιρινά είδη αλλά ίσως και κάποια χειμωνιάτικα. Προσδοκούν αυτά να δώσουν ανάσα στην αγορά, καθώς ο Σεπτέμβρης είναι χαμηλός μήνας από άποψης εμπορικής κίνησης και χρειάζονται υποστήριξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου