ΑΛΜΥΡΟΣ

Πόλος έλξης εκατοντάδων επισκεπτών η εμποροπανήγυρη

πόλος-έλξης-εκατοντάδων-επισκεπτών-η-357032

Με την προσέλευση εκατοντάδων επισκεπτών συνεχίζεται σήμερα Κυριακή, 30 Αυγούστου, και ολοκληρώνεται αύριο, Δευτέρα, η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Αλμυρού.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη καθώς, παρά την κρίση όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Μακρής, η κίνηση τόσο στο Λούνα Παρκ όσο και στα σουβλατζίδικα και τα εμπορικά περίπτερα είναι μεγάλη.

«Απομένουν δύο μέρες για την ολοκλήρωση της εμποροπανήγυρης. Αν και τότε θα υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για την προσέλευση, ωστόσο η καθημερινή λειτουργία της μας προκαλεί αισιοδοξία ότι και φέτος το παζάρι προσέλκυσε εκατοντάδες επισκέπτες ίσως και περισσότερους από πέρυσι.

Μιλάμε καθημερινά με τους εκθέτες. Η εμποροπανήγυρη κυλάει ομαλά χωρίς κανένα πρόβλημα και οι ίδιοι είναι επίσης ικανοποιημένοι» πρόσθεσε ο ίδιος.

Με την ένταξη του παζαριού την περασμένη Κυριακή υπήρξαν τα πρώτα θετικά μηνύματα καθώς στην εμποροπανήγυρη δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγάλη επισκεψιμότητα είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι για στάθμευση σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το παζάρι καθώς υπήρχε μεγάλος όγκος οχημάτων γύρω από αυτό.

Να επισημανθεί ότι συναισθανόμενη την οικονομική κρίση η δημοτική αρχή Αλμυρού προχώρησε στη μείωση των τιμών των ενοικίων κατά 20%. «Αντιλαμβανόμαστε ότι όλοι οι εκθέτες που ξεκινούν από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους έρχονται εδώ για να βγάλουν ένα μεροκάματο» είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι επισκέφτηκαν το παζάρι περί τους 50.000 πολίτες, ενώ τα έσοδα που απεκόμισε η δημοτική αρχή ανήλθαν στις 200.000 ευρώ.

Η εμποροπανήγυρη είναι σημαντική πηγή εσόδων για τη δημοτική αρχή και το κυριότερο συμβάλλει στην προβολή του Αλμυρού και των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου