ΑΛΜΥΡΟΣ

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για επισιτιστική βοήθεια

παράταση-στην-υποβολή-αιτήσεων-για-επ-396726

Στον Αλμυρό σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Τριτέκνων

Μέχρι τις 26 Αυγούστου παρατάθηκε τελικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Τριτέκνων Αλμυρού, η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας TEBA/FEAD».

Συμμετέχοντας ως εταίρος στην Κοινωνική Σύμπραξη Μαγνησίας, ο Σύλλογος Τριτέκνων δήμου Αλμυρού καλεί τα μέλη του Συλλόγου που πληρούν τις προϋποθέσεις να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εντός της προαναφερόμενης ημερομηνίας στο δήμο Αλμυρού.

Ωφελούμενοι των παροχών είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα που υποβάλουν ατομική φορολογική δήλωση και οικογένειες με ή χωρίς εξαρτώμενα μέλη.

Τα εισοδηματικά κριτήρια ωφελουμένων προβλέπουν εισοδήματα έως 3.000 ευρώ ετησίως για μεμονωμένα άτομα και έως 4.500 ευρώ για ζευγάρια προσαυξανόμενο κατά 1.500 για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει τις 115.000 ευρώ κατ’ άτομο, προσαυξανόμενοι κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 250.000 ευρώ.

Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας να μην υπερβαίνει για το τελευταίο οικονομικό το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος.

Να σημειωθεί ότι δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις ατόμων και οικογενειών τα οποία έχουν στην ιδιοκτησία τους δεξαμενές κολύμβησης, ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, άνω των 5 μέτρων και με κινητήρα ισχύος άνω των 50κυβικών εκατοστών.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους Ταυτότητα, Α.Μ.Κ.Α., Α.Φ.Μ., (και των εξαρτώμενων μελών) Εκκαθαριστικό, ΕΝΦΙΑ. Όσοι δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση του 2015 δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου