ΑΛΜΥΡΟΣ

Συμμετοχή στην Εναρμόνιση Οικογενειακής Ζωής

συμμετοχή-στην-εναρμόνιση-οικογενει-405685

Με στόχο την ισότιμη πρόσβαση στην εργασία

Στο πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής έτους 2015 – 2016 θα συμμετέχει ο δήμος Αλμυρού.

Σύμφωνα με εισήγηση που θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού, την ερχόμενη Τετάρτη, η δράση στοχεύει στην ισότιμη πρόσβαση στην εργασία, με την παροχή υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων ΜΕΑ. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ουσιαστική διευκόλυνση των ωφελουμένων στην εναρμόνιση των απαιτητικών και αντικρουόμενων ρόλων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Φορείς/Δομές παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων ΜΕΑ, που διαθέτουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, όπως βρεφικοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης κ.λπ.

Οι φορείς διακρίνονται σε κατηγορίες όπως: Προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών κ.λπ.

Ο φάκελος της πρόσκλησης έχει ξεκινήσει να διατίθεται ηλεκτρονικά, από τις 16/7/2015 και θα διαρκέσει μέχρι τις 31/7/2015 στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ και καταληκτική ημερομηνία της πρόσκλησης για την παραλαβή των αιτήσεων συμμετοχής, συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ορίζεται η 31/7/2015.

Να επισημανθεί ότι ο Δήμος Αλμυρού διαθέτει την περίοδο που διανύουμε μία μόνο δομή, λόγω της έλλειψης προσωπικού, εκείνη του Παιδικού Σταθμού Αλμυρού η οποία φιλοξενεί και τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού Ευξεινούπολης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει τη συμμετοχή του δήμου στη δράση για τη δομή του Παιδικού Σταθμού Αλμυρού η οποία όμως μπορεί να τροποποιηθεί μετά την έγκρισή της σε περίπτωση έναρξης λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού Ευξεινούπολης.

Ο προϋπολογισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών για τη συγκεκριμένη δομή η οποία φιλοξενεί προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι 2.500,00 € με σίτιση και καλύπτει όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες όπως υγιεινή και ασφαλή παραμονή, απασχόληση, ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη παιδιών, φροντίδα για την ατομική καθαριότητα, τακτική ιατρική παρακολούθηση, σίτιση κ.λπ. εκτός από τις υπηρεσίες μετακίνησης.

Να επισημανθεί ότι το θέμα συζητείται μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Η Ε.Ε.Τ.Α. με την ίδια πρόκληση καλεί και τις μητέρες των βρεφών, νηπίων κ.λπ. που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας και οι οποίες έχουν το δικαίωμα σύμφωνα με τους όρους της παρούσας πρόσκλησης, να υποβάλλουν αίτηση από τις 5/8/2015 έως τις 18/8/2015.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου