ΑΛΜΥΡΟΣ

Πρόταση για πώληση νησιών με βάση δημοσιεύματα – απάτη!

πρόταση-για-πώληση-νησιών-με-βάση-δημο-407747

Από τον πρόεδρο της Εν Δράσει και διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Χρήστο Καραζούπη

Πρόταση να βγούνε στο… σφυρί νησιά που φέρεται να ανήκουν στο Δήμο Αλμυρού, έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού ο Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών Χρήστος Καραζούπης, ως πρόεδρος της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Αλμυρού «Εν Δράσει» .

Ο κ. Καραζούπης, στηρίχτηκε σε ένα δημοσίευμα «απάτη» με τίτλο «Πωλούνται 17 ελληνικά νησιά, από 3,5 έως 392 εκατ. ευρώ», πίσω από το οποίο κρύβεται η ιταλική εταιρεία Proto Group που ήταν αυτή που διέρρευσε στον Τύπο την είδηση πως οι συγκεκριμένοι σταρ προχώρησαν σε αγορά ελληνικών νησιών.

Η συγκεκριμένη εταιρεία μάλιστα αντί να ζητήσει συγγνώμη για την αναστάτωση, έκανε λόγο για ένα κοινωνικό «πείραμα» προκειμένου να δει τις αντιδράσεις επενδυτών αλλά και για να δείξει πόσο εύκολο είναι να «χειραγωγηθούν τα πολιτικά και οικονομικά μέσα». Εγείρονται ωστόσο πολλά ερωτήματα για το πως το ζήτημα επιχειρείται να αποτελέσει με «πρωτοβουλία» του κ. Καραζούπη, θέμα στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «έπεσε κυριολεκτικά από τα σύννεφα» με την πρόταση Καραζούπη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο συγκεκριμένος άνθρωπος θέλει να βρίσκεται στην επικαιρότητα, λέγοντας και κάνοντας πράγματα που δεν αντέχουν καν σχολιασμού».

Πρόταση… μετά από δημοσίευμα απάτη

Στην …πρότασή του ο κ. Καραζαούπης αναφέρει ότι «στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία και όχι μόνο που διέρχεται η χώρα μας, κάθε δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας και κάθε πολίτης προσπαθούν να βρουν διέξοδο, στα οικονομικά αδιέξοδα που έχει βρεθεί η χώρα και καθένας πολίτης χωριστά και ότι «η εντυπωσιακή είδηση που ενημερώθηκε ότι «πωλούνται 17 ελληνικά νησιά, από 3,5 έως 392 εκατ. ευρώ, καθίσταται πλέον επίκαιρη, λόγων των απαιτήσεων των δανειστών της χώρας μας, οι οποίοι υπό προϋποθέσεις μπορούν να δεσμεύσουν κρατική – δημοτική περιουσία.

«Προκειμένου λοιπόν να προστατεύσουμε τα νησιά, Κίκυνθο έκτασης 91,5 στρ. και Αργυρόνησα έκτασης 345 στρ., που ανήκουν στο Δήμο Αλμυρού από το ενδεχόμενο δέσμευσής τους από τους δανειστές, είναι ίσως ο κατάλληλος χρόνος στην οικονομική συγκυρία που ζούμε, για την αξιοποίηση – πώληση κάποιου νησιού από τον Δήμο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην πρότασή του αναμοχλεύει όλο το δημοσίευμα περί νησιών που αγοράστηκαν στο Σαρωνικό από Αμερικανό μεγιστάνα για να υποστηρίξει «ότι η πώληση ενός από τα δύο νησιά -στον Αλμυρό- μπορεί να επιφέρει στον Δήμο, έσοδα πάνω από 10.000.000 ευρώ».

Το δημοσίευμα απάτη

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας Proto Group Ltd, που διέρρευσε στον Τύπο την είδηση πως σταρ προχώρησαν σε αγορά ελληνικών νησιών όπως αυτό του Αγ. Θωμά στον Αργοσαρωνικό από τον πολυεκατομμυριούχο Γουόρεν Μπάφετ, με χθεσινή ανακοίνωση αναφέρουν ότι σκοπός τους ήταν να αποδείξουν πως δεν χρειάζεται χρόνος για να επανεκκινήσεις μια χώρα από την ύφεση και την πολιτική αστάθεια αλλά τρόπος, ακόμη και αν αυτός ο τρόπος βασίζεται στο ψέμα και στην απάτη.

Η είδηση αποδείχθηκε «απάτη» και η συγκεκριμένη εταιρεία αντί να ζητήσει συγγνώμη για την αναστάτωση, έκανε λόγο για ένα κοινωνικό «πείραμα» προκειμένου να δει τις αντιδράσεις επενδυτών αλλά και για να δείξει πόσο εύκολο είναι να «χειραγωγηθούν τα πολιτικά και οικονομικά μέσα».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου