ΑΛΜΥΡΟΣ

Διακόπηκαν οι εργασίες στο δίκτυο αποχέτευσης Σούρπης και Αγ. Τριάδας

διακόπηκαν-οι-εργασίες-στο-δίκτυο-απο-408982

Μεγαλώνει η λίστα με τα σταματημένα έργα στο δήμο Αλμυρού

Σε αναμονή χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ βρίσκεται το Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Σούρπης καθώς και έργα μεταφοράς στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Αλμυρού.

Οι εργασίες του έργου σταμάτησαν σχεδόν μερικές μέρες αφότου ξεκίνησαν καθώς συνέπεσε η τραπεζική αργία και οι πληρωμές του έργου δεν γίνονταν κανονικά, λόγω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία έβαζε περιορισμούς.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού ύψους 9.362.760 ευρώ που έχει μεγάλη ανάγκη η Σούρπη και η Αγία Τριάδα καθώς δεν διαθέτουν εγκαταστάσεις αποχέτευσης.

Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης μέχρι το Δεκέμβριο του 2016. Λόγω του αντικειμένου του υπάρχει η βεβαιότητα ότι μπορεί να συνεχιστεί με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.

Η παρέμβαση προβλέπει κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στη Σούρπη και στην Αγία Τρίαδα, τα οποία θα ενωθούν και μέσω δύο αντλιοστασίων τα λύματα θα μεταφέρονται στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων στον Αλμυρό.

Σε στάση αναμονής βρίσκονται και όλα τα μεγάλα έργα στο δήμο Αλμυρού λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Οι εργασίες δεν προχωρούν ούτε στη βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας Αλμυρού ούτε στις λίμνες Ζερέλια, ενώ τα έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» περιμένουν χρηματοδότηση για να μπουν σε τροχιά υλοποίησης.

Το απαιτητό ποσό για τις εργολαβίες ανέρχεται και για τα δύο έργα στις 400.000 ευρώ από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για τα έργα του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», οι δημοπρασίες ολοκληρώθηκαν, οι προσωρινοί μειοδότες ανακηρύχτηκαν και ο προσυμβατικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Διαχειριστική Αρχή της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρόκειται για τα έργα «Ανάπλαση – Βελτίωση Κοινοχρήστων Χώρων Δημοτικής Ενότητας Σούρπης», προϋπολογισμού 537.510 ευρώ με ποσοστό έκπτωσης 53,26%, «Ανάπλαση – Βελτίωση Κοινοχρήστων Χώρων Δημοτικής Ενότητας Πτελεού» προϋπολογισμού 649.440 ευρώ με ποσοστό έκπτωσης 54,26% και «Αγροτική Οδοποιία Αγιος Δημήτριος Τ.Κ. Αχιλλείου», προϋπολογισμού 419.000 ευρώ, με ποσοστό έκπτωσης 54,02%.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου