ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε… αργία τα έργα στον Αλμυρό

σε-αργία-τα-έργα-στον-αλμυρό-415636

Προσδοκίες με τη συμφωνία να ομαλοποιηθεί η κατάσταση

Σε στάση αναμονής τα έργα στο δήμο Αλμυρού λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Οι εργασίες δεν προχωρούν ούτε στη βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας Αλμυρού ούτε στις λίμνες Ζερέλια, ενώ τα έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» περιμένουν χρηματοδότηση για να μπουν σε τροχιά υλοποίησης.

Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Αλμυρού όπως είπε ο αντιδήμαρχος, Αριστείδης Καραγιώργος, περιμένει το πράσινο φως, δηλαδή τις χρηματοδοτήσεις, ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν και να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των παρεμβάσεων.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην εργασίες για την ανάπλαση του κέντρου Αλμυρού ο κ. Καραγιώργος είπε ότι αυτές έχουν εδώ και περίπου 20 μέρες που έχουν σταματήσει, καθώς δεν καταβλήθηκαν τα χρήματα στον εργολάβο.

«Ευτυχώς είμαστε στο στάδιο όπου οι ασφαλτοστρώσεις στα σημεία παρέμβασης κατέστη δυνατό και υλοποιήθηκαν με μοναδική εξαίρεση αυτή στην οδό Ιάσονος όπου, όμως, βρίσκονται σε εξέλιξη και οι εργασίες για το φυσικό αέριο» είπε ο ίδιος.

Με ικανοποιητικό ρυθμό, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, προχωρούσε και η εργολαβία για την «Ανάδειξη – Προστασία -Αξιοποίηση της περιοχής Λίμνες Ζερέλια», πλην όμως κι εκεί δεν έγιναν οι πληρωμές και το έργο σταμάτησε εδώ και περίπου ένα μήνα.

Το απαιτητό ποσό για τις εργολαβίες ανέρχεται και για τα δύο έργα στις 400.000 ευρώ από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Εάν πάρουν απόφαση και πιστώσουν τους λογαριασμούς τα έργα, τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ, θα ξαναπάρουν ζωή» είπε ο κ. Καραγιώργος.

Στο μεταξύ, εν αναμονή των χρηματοδοτήσεων βρίσκονται και τα έργα του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», για τα οποία ολοκληρώθηκαν οι δημοπρασίες, ανακηρύχτηκαν οι προσωρινοί μειοδότες και βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Διαχειριστική Αρχή της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ο προσυμβατικός έλεγχος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα «Ανάπλαση – Βελτίωση Κοινοχρήστων Χώρων Δημοτικής Ενότητας Σούρπης», προϋπολογισμού 537.510 ευρώ με ποσοστό έκπτωσης 53,26%, «Ανάπλαση – Βελτίωση Κοινοχρήστων Χώρων Δημοτικής Ενότητας Πτελεού» προϋπολογισμού 649.440 ευρώ με ποσοστό έκπτωσης 54,26% και «Αγροτική Οδοποιία Αγιος Δημήτριος Τ.Κ. Αχιλλείου», προϋπολογισμού 419.000 ευρώ, με ποσοστό έκπτωσης 54,02%.

«Ελπίζουμε ότι μετά τη συμφωνία θα επανακτήσουμε φυσιολογική ροή» είπε ο αντιδήμαρχος. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών αυτή τη στιγμή προχωρά τη σύνταξη μελετών για την επισκευή – συντήρηση σχολικών κτιρίων. Ιεραρχεί τις εργασίες ανάλογα με την αναγκαιότητα των έργων σε κάθε σχολικό κτίριο του καλλικρατικού δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου