ΑΛΜΥΡΟΣ

Διερευνητικές οι εκπτώσεις την α’ εβδομάδα

διερευνητικές-οι-εκπτώσεις-την-α-εβδ-415645

Αν και οι εκπτώσεις στην ένδυση – υπόδηση φτάνουν το 30-50%

Στην έρευνα αγοράς περιορίζεται το ενδιαφέρον των καταναλωτών την πρώτη εβδομάδα των θερινών εκπτώσεων στον Αλμυρό. Εν μέσω τραπεζικής αργίας οι εκπτώσεις είναι διερευνητικές και δεν αποδίδουν καθώς η τραπεζική αργία δημιουργεί αρνητική ψυχολογία.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού Παναγιώτης Μπούντης είπε ότι «υπάρχει ενδιαφέρον. Ο κόσμος ψάχνει, ρωτάει για τις τιμές, όμως περιορίζεται στην έρευνα αγοράς. Από την άλλη πλευρά, ο καταναλωτής είναι συγκρατημένος στις αγορές του, ενώ λόγω ακριβώς του γενικότερου κλίματος οι εκπτώσεις διαμορφώνονται σε πολύ ελκυστικά επίπεδα».

Ο εμπορικός κόσμος εύχεται από αύριο Δευτέρα που θα ανοίξουν οι Τράπεζες να υπάρξει μεγαλύτερη ρευστότητα στην αγορά. Εξάλλου, ο κ. Μπούντης είπε ότι καταστήματα έχουν επάρκεια εμπορευμάτων σε καλή ποιότητα.

«Τα ποσοστά έκπτωσης είναι πολύ καλά, καθώς ήδη διαμορφώθηκαν στο 30-50% για ένδυση – υπόδηση, ενώ όσον αφορά στα μαγαζιά με ηλεκτρικά είδη στο 20-30%. Υπάρχουν πάρα πολλές ευκαιρίες στην αγορά» είπε ο ίδιος.

Οι έμποροι εκτιμούν ότι για να επανέλθει η αγορά σε κανονικούς ρυθμούς θα χρειαστεί προσαρμογή. Οπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ενωσης, το επιχειρηματικό κομμάτι έχει φρακάρει. «Με το άνοιγμα των Τραπεζών θα χρειαστεί ένα διάστημα ώστε να τηρηθούν οι πάγιες υποχρεώσεις αλλά και οι οικονομικές εκκρεμότητες του εμπορικού κόσμου τουλάχιστον δύο – τριών μηνών.

Οι πληρωμές θα πρέπει να παραταθούν αναγκαστικά εκ νέου καθώς οι εισπράξεις στα καταστήματα το διάστημα της τραπεζικής αργίας ήταν ιδιαίτερα χαμηλές και δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις» συμπλήρωσε.

Επιπλέον θα υπάρξουν προβλήματα με τις παραγγελίες της επόμενης σεζόν. Ο κ. Μπούντης εξήγησε ότι «για την ώρα υπήρχε στοκ στις βιοτεχνίες και στις εταιρείες που καλύπτουν τις ανάγκες του κάθε καταστήματος. Ομως, θα παρατηρηθεί σίγουρα πρόβλημα την επόμενη σεζόν λόγω του ότι θα υπάρχει καθυστέρηση στην παραλαβή πρώτων υλών άρα και το μεταποιητικό κομμάτι της χώρας κατασκευαστικά δεν θα πιάσει του ρυθμούς που είχε πριν» κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου