ΑΛΜΥΡΟΣ

Οροι στην άρδευση σε Πλάτανο, Κρόκιο ~ Διαχείριση δικτύων άρδευσης

οροι-στην-άρδευση-σε-πλάτανο-κρόκιο-δ-460607

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ.ΑΛ.

Νέο τρόπο διαχείρισης των δικτύων άρδευσης των Τοπικών Κοινοτήτων Κροκίου και Πλατάνου προβλέπει η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού, η οποία έρχεται προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού, την ερχόμενη Τρίτη, στις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με αυτή, οι παραγωγοί για να έχουν δικαίωμα άρδευσης θα πρέπει να πληρούν όρους και προϋποθέσεις. Μέχρι 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχουν καταβάλει αίτηση προς τη ΔΕΥΑ.ΑΛ. συνοδευόμενη από δήλωση καλλιέργειας ΟΣΔΕ, εφόσον έχει γίνει. Επιπλέον, θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση μη οφειλής ή ρύθμισης οφειλών από το δήμο Αλμυρού για προηγούμενες χρήσεις ύδρευσης από τις δημοτικές γεωτρήσεις.

«Ο κάθε παραγωγός θα πρέπει να δεσμεύεται ότι θα συνεργάζεται αρμονικά με τον υδρονομέα που θα ορίσει η ΔΕΥΑ.ΑΛ. και σε κάθε περίπτωση να διευκολύνει το έργο του και να ακολουθεί τις οδηγίες του. Σε οποιαδήποτε περίπτωση διένεξης, ο παραγωγός είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τις οδηγίες της ΔΕΥΑΑΛ η οποία εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο της.

Ο κάθε παραγωγός αποδέχεται και δεσμεύεται να εφαρμόσει πλήρως τους κανόνες για τη λειτουργία, χρήση των γεωτρήσεων καθώς και την πολιτική χρεώσεων προς τους παραγωγούς που έχει αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Αλμυρού» αναφέρει η απόφαση.

Η πολιτική χρέωσης της ΔΕΥΑ Αλμυρού για την άρδευση με τη χρήση των δημοτικών γεωτρήσεων είναι ανταποδοτική και περιλαμβάνει τα έξοδα του ηλεκτρικού ρεύματος, των επισκευών όταν είναι απαραίτητες και το κόστος εργασίας του υδρονομέα.

Ιδιαίτερα για την περιοχή του Πλατάνου, ο κάθε παραγωγός θα πρέπει να αποδέχεται και δεσμεύεται να εγκαταστήσει στο κτήμα που θέλει να αρδεύσει, υδρομετρητή με δικά του έξοδα αγοράς και εγκατάστασης.

Για την αντιμετώπιση των εξόδων, η ΔΕΥΑΑΛ αρχικά προχωρά σε ενδεικτική τιμή χρέωσης ανά στρέμμα ανάλογα την καλλιέργεια για όλη την καλλιεργητική περίοδο ως εξής: α) τριφύλλι 60€ / στρέμμα β) βαμβάκι-καλαμπόκι 50€ / στρέμμα γ) δένδρα 25€ / στρέμμα.

Ο παραγωγός είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει τη χρέωση σε τέσσερις (4) ισόποσες δόσεις (1η δόση (προκαταβολικά) εντός 5 ημερών από την υπογραφή της αίτησης. 2η δόση μέχρι 15/7, 3η δόση μέχρι 15/8, 4η δόση μέχρι 15/9).

Για την περιοχή του Κροκίου, η τιμή χρέωσης ανά στρέμμα για όλη την καλλιεργητική περίοδο, είναι 25€ ανά στρέμμα, τα οποία ο παραγωγός είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει σε τέσσερις (4) ισόποσες δόσεις (1η δόση (προκαταβολικά) εντός 5 ημερών από την υπογραφή της αίτησης. 2η δόση μέχρι 15/07 3η δόση μέχρι 15/08 4η δόση μέχρι 15/09).

Αν ο παραγωγός καθυστερήσει μία δόση πέραν των 15 ημερών, η ΔΕΥΑ Αλμυρού διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την άρδευση των κτημάτων τόσο στον Πλάτανο όσο και στο Κρόκιο.

Να τονιστεί ότι αίτηση διακοπής της άρδευσης από τον παραγωγό γίνεται αποδεκτή μόνο σε περίπτωση μερικής ή ολικής καταστροφής της παραγωγής και στην περίπτωση αυτή η τελική εκκαθάριση θα είναι ανάλογη των υφιστάμενων καταναλώσεων μέχρι την υποβολή της αίτησης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου