ΑΛΜΥΡΟΣ

Δίωξη σε υπάλληλο του δήμου Αλμυρού για υπεξαίρεση

δίωξη-σε-υπάλληλο-του-δήμου-αλμυρού-γι-462672

Παρέμβαση από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου

Ποινική δίωξη για υπεξαίρεση στην υπηρεσία άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου σε υπάλληλο του δήμου Αλμυρού, που από το Μάρτιο τελεί σε αυτοδίκαιη αργία μετά την ΕΔΕ, που διενεργήθηκε για τη διοίκηση – διαχείριση των οικονομικών του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεξαίρεση είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, καθώς ξεπερνά τις 30.000 ευρώ και τελέστηκε κατ’ εξακολούθηση και με ιδιαίτερα τεχνάσματα. Η δικογραφία της υπόθεσης περνάει στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και οι Γενικοί Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και το Τμήμα Διοικητικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΔΕ καταλόγισε σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων και έχει σταλεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού για περαιτέρω ενέργειες.

Το πόρισμα της ΕΔΕ καταλογίζει παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους Ποινικούς Νομούς, απόκτηση οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελος υπαλλήλου ή τρίτου προσώπου κατά την άσκηση των καθηκόντων ή με αφορμή αυτά, αλλά και αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντολής εκτός υπηρεσίας.

Επιπλέον, για άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής που γίνεται δημοσίως, γραπτώς ή προφορικώς, με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις και άρνηση ή παρέλκυση εκτέλεσης υπηρεσίας.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου