ΑΛΜΥΡΟΣ

Πέτυχαν την τροποποίηση της μελέτης για τη Λιμνοδεξαμενή Ξηριά

πέτυχαν-την-τροποποίηση-της-μελέτης-γ-464789

Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης και οι βουλευτές Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος και Κ. Δελημήτρος

Την έγκριση της τροποποίησης της μελέτης του έργου «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Ξηριά» πέτυχε χθες ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης και οι βουλευτές Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος και Κώστας Δελημήτρος, που παρευρέθηκαν στη σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την υλοποίηση του έργου.

Οπως ενημέρωσε χθες, ο δήμος Αλμυρού, η Γνωμοδοτική Επιτροπή Εγγείων Βελτιώσεων αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση τροποποίησης της μελέτης του έργου, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η τροποποίηση αφορούσε στη μετατόπιση του σημείου εισροής υδάτων στη Λιμνοδεξαμενή (λόγω φωτοβολταϊκού πάρκου), την αντιστήριξη του αναχώματος (περίπου σε 200 με 250 στρ.) και την εναπόθεση όλων των υλικών εκσκαφής.

«Η θετική γνωμοδότηση αποτελεί την αφετηρία για την υλοποίηση των διαδικασιών που απαιτούνται και οι οποίες αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου» είπε ο δήμαρχος Αλμυρού.

Ο κ. Εσερίδης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, καθώς αποτελεί ένα έργο πνοής για το Δήμο Αλμυρού, το οποίο θα ελαχιστοποιήσει το κόστος παραγωγής στον πρωτογενή τομέα. Επίσης ευχαριστεί θερμά τους Βουλευτές Μαγνησίας, για την παρουσία τους στη σύσκεψη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου