ΑΛΜΥΡΟΣ

Κατάλληλο για κολύμβηση το νερό στις παραλίες Αλμυρού

κατάλληλο-για-κολύμβηση-το-νερό-στις-π-470510

Σύμφωνα με τις δειγματοληψίες που έκανε το υπ. Περιβάλλοντος

Την εξαιρετική ποιότητα των νερών πιστοποιούν οι δειγματοληψίες στα θαλάσσια ύδατα στον Αλμυρό, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο συμμετοχής στο πρόγραμμα του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Αλμυρού, το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου οπότε λαμβάνονται δειγματοληψίες κάθε μήνα.

«Τα αποτελέσματα καθώς και η ετήσια έκθεση παρακολούθησης αυτού κοινοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι συχνοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται μέχρι τώρα, πιστοποιούν συνεχώς όχι μόνο την καταλληλότητα αλλά και την εξαιρετική ποιότητα των νερών.

Βέβαια, τα μέχρι τώρα εξαιρετικά αποτελέσματα δεν πρέπει να μας εφησυχάζουν και όλοι μαζί, τοπική αυτοδιοίκηση και πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε την ποιότητα αυτή και να αντιμετωπίζουμε οποιεσδήποτε ενέργειες που στόχο έχουν την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού κολύμβησης και κατ’ επέκταση της ανάπτυξης της περιοχής. Καθώς προτεραιότητα για εμάς αποτελεί η υγεία των πολιτών μας και κατ’ επέκταση η προστασία του περιβάλλοντος. Θέλουμε οι δημότες μας αλλά και οι επισκέπτες μας να απολαμβάνουν καθαρές θάλασσες» προσθέτει.

Ο Καλλικρατικός Δήμος Αλμυρού καλύπτεται από ένα ευρύ φάσμα παραλιακού μετώπου. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις παραλίες Αγίου Ιωάννη Τσιγγελίου, Καραγκιόλ Αλμυρού, Αχιλλείου (Αχίλλειο Βόρεια και Αχίλλειο Νότια), Πτελεού (Λεύκη – Αγία Μαρίνα, Λουτρός, Παναγιά, Πηγάδι Ροδιάς), Αμαλιάπολης και Νηές, όπου και διενεργούνται οι μετρήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου